snapshot8

Beelden! Thierry Baudet (FvD) over het raadsel van de verdwenen hittegolven van het KNMI: 'verontrustend'!

Geen categoriemrt 09 2019, 21:00
Deze week ontstond ophef rondom het 'raadsel van de verdwenen hittegolven van het KNMI'! Want ineens blijkt Nederland minder hittegolven te hebben beleefd dan voorheen. Opmerkelijk! Dat vond wetenschapsjournalist Marcel Crok ook en hij deed vervolgens onderzoek naar de verdwenen periodes van warmte. Crok kwam tot de conclusie dat de wijziging door het KNMI niet te verdedigen valt. Parlementair verslaggever Ernst Lissauer sprak met Thierry Baudet (FvD) over de zaak.
Er zijn dus een hoop hittegolven zomaar verdwenen uit de gegevens van het KNMI. Aanleiding hiervoor was een methodologische wijziging om de gegevens betrouwbaarder te maken. De gebruikelijke argumenten van sjoemelende wetenschappers als u mij vraagt. Op de beelden is te zien hoe Thierry Baudet het raadsel van de verdwenen hittegolven duidt als 'zeer verontrustend' en vraagt de voorman van FvD zich af of het KNMI 'sjoemelt met de cijfers'.
Hij vroeg dan ook een debat aan over de inhoud van het rapport van Marcel Crok. Maar met 112 klimaatpolitici in de Tweede Kamer stond bij voorbaat vast dat dit onderwerp nu niet ter sprake komt. Ten minste voorlopig. Want in het verleden heeft de Kamer wel vaker debatten van Baudet geweigerd. Totdat hij ineens gelijk kreeg en het onderwerp alsnog werd geagendeerd. Zoals tijdens de discussie rondom het VN-migratiepact van Marrakesh.
Grote kans dat dit nu weer het geval zal zijn als het rapport van Crok steek houdt. Daar lijkt het op. Volgens Baudet 'moet dit incident tot de bodem worden uitgezocht'. De minister zou moeten ingrijpen als inderdaad blijkt dat het instituut sjoemelt met de cijfers. En daar heeft hij zeker een punt. Het KNMI wordt geacht in het landsbelang te informeren over het weer, het klimaat en onderzoek te doen.
Zeker niet om politiek activistisch gedrag te vertonen omwille van een politiek verhaal. Nee, daar is het KNMI niet voor bedoeld. Goed dus dat Baudet vinger bij de pols houdt! Vooralsnog is de ophef rondom de verdwenen hittegolven nog vrij beperkt. Behalve alternatieve nieuwsmedia zwijgen de Volkskrant en de Telegraaf voorlopig. Maar dat zal ongetwijfeld niet lang duren als blijkt dat Crok inderdaad gelijk heeft!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten