Beelden! Volksopstand in Hong Kong, oproerpolitie gebruikt waterkanonnen, rubberkogels en traangas

Geen categoriejun 12 2019, 19:00
In Hong Kong, een bijzonder 'land', is het weer eens raak nu er protesten zijn uitgebroken. De regering reageert snel en gebruikt waterkanonnen. rubberkogels en traangas om demonstranten van de straten te jagen.
Directe aanleiding van de demonstraties in Hong Kong is een nieuwe wet die het mogelijk maakt dat personen uit Hong-Kong worden uitgeleverd aan China. In Hong-Kong wonen behalve Han-Chinezen ook Engelsen, expats en andere groepen. Zij vrezen dat de nieuwe wet hen in gevaar brengt doordat mogelijk personen dan worden afgevoerd naar China. Gezien de wijze waarop China omgaat met de inwoners van haar land zoals de Oeigoeren in Sinkiang is het niet vreemd om voorzichtig te zijn of zelfs te demonstreren.
In Hong Kong zijn vaker mensenrechtenproblemen. Zo zat de jonge student Joshua Wong (22) maanden in de gevangenis in Hong Kong omdat hij verdere democratisering bepleitte en demonstraties organiseerde voor zijn politieke doel. De Amerikaanse Senator Marco Rubio schatte het naar waarde en nomineerde Wong voor een Nobel Prijs voor de Vrede.
De Han-Chinezen zijn overigens de meest invloedrijke groep in Hong-Kong, getuige hun invloed in het parlement. De stad is gewoon onderdeel van de communistische Volksrepubliek China en dat is te merken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten