Bejaarde mensen zijn niet de enige ouderen die zorg hebben. Datzelfde geldt voor deze dames en heren op leeftijd

Geen categoriemrt 02 2016, 9:00
Ze kunnen nauwelijks lopen, maar er wordt desalniettemin goed voor ze gezorgd. En dat gebeurt in Japan.
Akin Hoshino's 17-jarige Shiba Inu-hond, genaamd Nene, is zo oud dat ze niet meer kan lopen. Daarom pakt Akin Nene op en neemt ze haar soms mee op een wandeling door haar buurt. Een vriendin loopt mee en veegt Nene's kwijl af. Afhankelijk van hoe je hondenjaren berekent is Nene te vergelijken met een 84-jarige dame.
In Japan vergrijst de menselijke bevolking niet alleen, maar datzelfde geldt voor huisdieren. En dat is niet zo gek: het land heeft namelijk meer huisdieren (20 miljoen) dan kinderen onder 15 jaar (16 miljoen).
Als hun huisdieren oud worden kiezen steeds meer Japanners ervoor om ze zo lang mogelijk in leven te houden door goed voor ze te zorgen -- of door een ander dat te laten doen. Dat laatste kan doordat ene Mie Kawaguchi -- en andere ondernemers -- een verpleeghuis voor bejaarde honden heeft. Eigenaren van andere oude beestjes brengen hun beste vrienden/gezinsleden naar Mie, en die zorgt vervolgens goed voor ze.
De honden worden bijzonder goed behandeld in het verpleeghuis. Er wordt met ze gelopen als dat mogelijk is, en als dat niet gaat worden ze opgetild. Ook wordt hun pijn bestreden, en worden ze zoveel mogelijk met liefde bedolven.
Dit soort verpleeghuizen voor honden zijn tegenwoordig behoorlijk populair in Japan. Het kost ongeveer 600-610 euro per maand om een hond van gemiddelde grote daar te laten wonen. Maar daar krijg je dan ook heel wat voor terug, niet in de laatste plaats gemoedsrust omdat je weet dat je je beste vriend niet voortijdig hebt laten inslapen.
Zou jij je hond naar zo'n verpleeghuis brengen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten