België en Amnesty International zorgden voor vrijlating terroristische boezemvriend van ISIS-kalief al-Baghadi

Geen categorieaug 14 2016, 11:00
Wanneer politieke correctheid gewoon leidt tot het terrorisme en geweld.
Er zullen weinig mensen zijn die zullen ontkennen dat mensenrechten belangrijk zijn. Maar in de 21e eeuw snapt alleen niet iedereen meer dat wanneer je mensenrechten tot nieuwe en onfeilbare religie uitroept, je in sommige gevallen uiteindelijk meer gevaar creeërt dan dat je misstanden oplost. Het is immers nobel om op te komen voor een vrouw die door haar man mishandelt wordt. Maar opkomen voor een radicaal islamitische terrorist die dikke maatjes is met ISIS-chef Abu Bakr al-Baghadi? Tja, dat is natuurlijk weer een heel ander verhaal. Die mensen moet je gewoon laten rotten in een cel.
Dat is alleen niet wat er gebeurd is: een gevaarlijke terrorist is vrijgelaten uit een Iraakse gevangenis, door druk van Amnesty International en de Belgische overheid:

"'s Lands meest gezochte terrorist, de Brusselaar Oussama Atar, werd vier jaar geleden vrijgelaten uit een Iraakse gevangenis omdat hij zogezegd 'doodziek' was. Dat gebeurde onder druk van de Belgische overheid, Amnesty International en de familie van Atar, schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Amnesty International zit dan ook verveeld met de zaak.

Oussama Atar is een persoonlijke vriend van 'kalief' Abu Bakr Al Bagdhadi. De twee zaten in 2005 in dezelfde Iraakse gevangenis. Als hulpverlener beweerde hij, maar in feite smokkelde hij wapens voor de rebellen die de Amerikaanse troepen bevochten."

Een flinke boef dus, die Atar, en dat was ook al bekend toen de terrorist hulp begon te krijgen van 'nobele' Westerse instanties als Amnesty:

"Ondanks de bedenkelijke reputatie van Atar, slaagde zijn zus er in 2010 in om zowel de Belgische Staat, Amnesty International als verschillende partijleden van Ecolo achter zich te scharen voor een grootscheepse campagne die Atar vrij moest krijgen, zogezegd omdat hij nierkanker had. "

Driemaal raden wat er gebeurde na z'n vrijlating: de nierkanker bleek een hoax te zijn, en Atar was spoorloos. Het systeem dat hem barmhartigheid schonk, was direct weer uitgeroepen tot vijand van de islam. Dit alles speelde zich af in 2010. In 2016 zou Atar dan het brein worden achter de aanslagen in Brussel van afgelopen maart, waarbij onder andere vliegveld Zaventem werd getroffen door een dodelijke bomaanslag.
Dat had wellicht allemaal voorkomen kunnen worden als er geen levensgevaarlijke terrorist in naam van 'mensenrechten' nog altijd had mogen rotten in een Irakese gevangenis. Dit hele gebeuren is misschien wel de beste illustratie bij het fenomeen van grenzenloze naïviteit dat kan leiden tot uiterst bloederige taferelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten