Brandweerman doet z'n best een gebouw te blussen. Dan vliegt echter z'n pak in de fik...

Brandweerman doet z'n best een gebouw te blussen. Dan vliegt echter z'n pak in de fik...

Het noodlot lijkt toe te slaan als het pak van een brandweerman in de hens vliegt. Gegil dat door merg en been gaat...

Het romantische beeld is dat brandweermannen altijd met een half oog open slapen, gebeld worden dat er werk aan de winkel is en dan in vliegende vaart in hun uniform springen en drie minuten later een gebouw redden van een imposante vlammenzee. Om tien minuten later als de onverschrokken helden naar voren te kunnen komen...

De waarheid is natuurlijk iets weerbarstiger, want het werk van een brandweerman is geen ongevaarlijke aangelegenheid. Dat laat deze brandweerman wel zien die een gebouw is binnengekropen om het van binnenuit te blussen. Dat is het plan, maar de vuurzee heeft een ander idee: in plaats van steeds minder te worden, likken de vlammen steeds hoger op waarna na een klein tijdje ook de brandweerman zelf in gevaar lijkt te zijn.

Het drama is compleet als de man ineens nog maar twee keuzes lijkt te hebben: levend verbranden of van één hoog uit het raam springen. Tot overmaat van ramp vliegt zijn eigen vuurbestendige pak dan ook nog eens in de brand:

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/Firefighter-trapped-in-burning-room-jumps-for-his-life2.mp4"][/video]

Wonder boven wonder bleek de vuurbestrijder - op een paar kleine brandwonden op z'n handen na - na zijn sprong geen enkele verwonding te hebben. Gelukkig zijn er bij de brand ook geen andere gewonden gevallen. Dat liep dus net goed af!

Lees meer over:
Brandweer brand gevaarlijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer