Brit gevraagd door Thierry Baudet voor Europese FVD-lijst is John Laughland, zijn subsidiënt is Russisch

Geen categorieaug 27 2019, 18:00
De door Thierry Baudet (FVD) gevraagde Brit om plaats te nemen op de lijst van Forum voor Democratie tijdens de Europese Parlementsverkeizingen blijkt John Laughland te zijn: directeur van het Instituut voor Democratie en Samenwerking (IDC) in Parijs. Volgens bronnen en Laughland himself wordt deze organisatie financieel gesteund vanuit Rusland en was hij ook aanwezig op het FVD-partijcongres van 2017 voor het houden van een toespraak.
Volgens een onderzoek van NRC zou Thierry Baudet degene zijn geweest die Laughland vroeg om plaats te nemen op de lijst van de partij, maar stak Henk Otten daar op het allerlaatste moment een stokje voor. Daarvoor kunnen de leden van de partij Otten dankbaar zijn want als Laughland op de lijst was gekomen dan had dit de geloofwaardigheid van de partij verder ondermijnd:
Het is natuurlijk wel wat vreemd als een politieke partij zich ten doel stelt om de belangen van de Nederlandse bevolking te dienen om dan vervolgens allerlei schimmige dealtjes sluit met buitenlandse actoren, zoals John Laughland, van wie de loyaliteit minder waarschijnlijk is. Overigens doen véél meer partijen dit: zo heult D66 met de democratische partij in de Verenigde Staten en heeft de PvdA korte lijntjes met alle Europese "partijen van de roos".
Goed, terug naar het FVD. Als Baudet zijn zin had gekregen zou niet een Nederlander hebben plaatsgenomen op het FVD-zeteltje in Brussel, maar een Britse pro-Brexit hardliner. Nu zul je misschien denken 'wat is het probleem?', maar als we kijken naar de financiers van Laughland moet wel een belletje gaan rinkelen. De organisatie van Laughland blijkt geld te ontvangen voor zijn werkzaamheden vanuit Moskou:
Het erge is wel dat het lijkt alsof het initiatief vanuit Rusland enorm goed is doordacht. De organisatie van Laughland ontvangt miljoenen euro's vanuit het Oostblok om daarmee communicatiecampagnes op te zetten en 'pro-Russische attitudes' te genereren onder de bevolking.
Natuurlijk is dat geen misdaad, maar netjes is deze 'beïnvloeding door buitenlandse actoren' natuurlijk niet, maar blijkbaar vindt Baudet het geen probleem om buitenlandse propagandisten in te zetten voor zijn partij. Tja, wie vraagt zich nog af waarom FVD daalt in de peilingen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten