Britse extreem-rechtse militairen opgepakt wegens het voorbereiden van een aanslag

Geen categoriesep 05 2017, 17:00
Infiltranten in het leger is het laatste wat je moet hebben. Ze zorgen voor een verzwakte cohesie binnen het leger en ze tasten de professionaliteit en effectiviteit van het leger aan. Daarnaast haalt het de neutraliteit van het leger weg. Dit is ook gebeurd in het Britse leger, waar vier militairen zijn opgepakt wegens verdenking op het voorbereiden van een aanslag.

Volgens Britse media werden vier mannen tussen 22 en 34 jaar oud aangehouden bij acties in Birmingham, Northampton, Powys en Ipswich. Onder de arrestanten zijn militairen maar hoeveel is niet duidelijk.

Volgens sommige Britse media zijn ze alle vier militair, andere meldden dat er „militairen onder de arrestanten” zijn. De vier zouden lid zijn van de rechts-extremistische National Action die vorig jaar werd verboden.

Het leger dient neutraal te zijn en geen religieuze of ideologische voorkeuren te hebben. Dat betekent dat niemand in het leger, maar dan ook niemand dit soort dingen dient te doen. Het plegen van een aanslag is al een verschrikkelijke daad, maar je ideologisch verbinden met een beweging of partij als militair, dat doet simpelweg schade aan het militaire apparaat en het vertrouwen in dat apparaat.
Of het nu religieuze fanaten zijn, of extreem-rechtse gekken, ze dienen niet in het leger actief zich met dit soort dingen bezig te houden. Het leger is er voor het verdedigen van de natie en de interesses van de natie zodoende te bevorderen. Niet om politiek-ideologische ideeën uit te voeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten