Burgemeester Hellendoorn is het zat! Geen vergunning voor Hardshock Festival vanwege drugsgebruik

Burgemeester Hellendoorn is het zat! Geen vergunning voor Hardshock Festival vanwege drugsgebruik

Diegene die het Hardshock Festival in Hellendoorn in de agenda hadden staan, kunnen daar vanaf vandaag een grote streep doorheen zetten. Burgemeester Anneke Raven is namelijk helemaal klaar met het drugsgebruik op dit soort feesten en voegt onmiddellijk de daad bij het woord. Het festival krijgt geen vergunning meer.

Zo stelt ze in de Telegraaf hardop de vraag 'of we dit allemaal nog wel moeten willen'. En die vraag is terecht, zeker als kenbaar wordt dat tijdens de vorige editie zo'n twintig drugstesten zijn uitgevoerd, waar iedereen onder invloed bleek te zijn. Als klap op de vuurpijl besloten deze kornuiten ook nog eens om achter het stuur te kruipen. Hierdoor kan de burgemeester niet meer de veiligheid garanderen, terwijl ze daar wel voor verantwoordelijk is.

"„Ik wist van het drugsgebruik. Maar zo’n heftige score had ik niet gedacht”, vertelt Raven. „Ook is gebleken dat er een dodelijk ongeluk is geweest. Te herleiden naar een festivalbezoeker. Ik ben als burgemeester verantwoordelijk voor de openbare veiligheid. Als er mensen achter het stuur gaan zitten met drugs op, dan kan ik die veiligheid niet garanderen.”"

En dat is niet het enige argument waar deze burgemeester zich op baseert. De gemeente Hellendoorn hanteert namelijk een ondermijningsbeleid en dat staat op gespannen voet met het faciliteren van dit festival.

"We zijn erg blij wanneer er een xtc-lab wordt opgerold. En vervolgens faciliteren we de drugsmarkt door zo’n festival een vergunning te geven. Want het is nu eenmaal bekend dat er op het Hardshock enorm veel pillen worden gebruikt”, aldus Raven. „Ik wil het daarom niet.”"

De festivalorganisatie staat nu natuurlijk weer op z'n achterste poten. De burgemeester krijgt in 'de krant van wakker Nederland' echter bijval van drugsexpert Dick Trubendorffer:

"„Eindelijk een burgemeester met ballen. Deze burgemeester gaat tenminste staan voor haar zaak. Daarmee geeft ze een duidelijk signaal af. Ik vind het geweldig nieuws”, aldus Trubendorffer die stelt dat Raven ’applaus verdient’. „Hij vindt dat collega-burgemeesters die ’hun kop in het zand steken’ en dit soort festivals faciliteren, zich ’moeten schamen’. En een voorbeeld moeten nemen aan Raven."

Need I say more.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties