Ongelofelijk! Staatssecretaris Menno Snel overleeft motie van wantrouwen

Geen categoriedec 05 2019, 9:00
Staatssecretaris Menno Snel (D66) hoeft van de Tweede Kamer niet buitenspel gezet te worden na de toeslagenaffaire. Gister vond er in Den Haag een beladen debat plaats omtrent deze kwestie. Veel ouders zijn hiervan slachtoffer geworden. De publieke tribune zat dan ook vol met gedupeerden.
Nee, voor vlekkeloos besturen hoeven we niet aan te kloppen bij de kornuiten van D66. Zo is de Tweede Kamer van mening dat staatssecretaris Menno Snel ‘informatie over de Belastingdienst veel te laat gedeeld’ heeft en dat hij deze misstanden ‘veel eerder had moeten aanpakken’.

“Snel moest zich verantwoorden voor de toeslagenaffaire. Door de meedogenloze fraudejacht van de Belastingdienst raakten duizenden ouders niet alleen hun kinderopvangtoeslag kwijt, ze moesten ook eerder ontvangen toeslag terugbetalen.”

De staatssecretaris maakte wel bekend dat de eerste groep van driehonderd ouders compensatie krijgen, waarschijnlijk nog voor kerst. Maar wat de betekenis van het woordje ‘waarschijnlijk’ nu precies is in politiek Den Haag, is natuurlijk altijd nog afwachten. Verder moet de staatssecretaris voor de 'grotere groep' nog uitzoeken of ook zij onterecht hun toeslagen zijn kwijtgeraakt.
Na heel wat stevige en stoere taal, werd er een motie van wantrouwen ingediend tegen de staatssecretaris. Uiteraard werd deze weer verworpen, dit keer door de regeringspartijen, SGP en GroenLinks. En ook voor Menno Snel zelf was aftreden geen optie:

“"Daar komt de oplossing voor de ouders geen stap mee dichterbij.””

Fijn hé, zulke volksvertegenwoordigers?! Ben benieuwd wat de gedupeerden daar zelf van vinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten