Chaves staalt in roze trui terwijl Steven Kruijswijk geen Giro-toekomst meer ziet: "Ik heb het verkloot"

Chaves staalt in roze trui terwijl Steven Kruijswijk geen Giro-toekomst meer ziet: "Ik heb het verkloot"

De Nederlandse wielerheld kreeg een zware klap te verduren en is het roze kwijt. 

Een zwarte dag voor Steven Kruijswijk en alle Nederlandse wielrenfans: de rozetruidrager ging tijdens de afdaling van de Agnello keihard onderuit. Na een te ruim genomen bocht vloog hij over de kop, en knalde hij tegen een sneeuwwand. Die smak markeerde het verlies van de roze trui: na verder te zijn gereden op zijn beschadigde fiets kwam Kruijswijk uiteindelijk bijna vijf minuten na etappewinnaar Nibali over de finish.

https://twitter.com/BorrasNicolas/status/736260639618912257

Niet alleen de etappe, ook de eerste plek in het klassement was daarmee verspeeld: Esteban Chaves gaat met de roze trui aan de haal. Je zou misschien denken dat het gepast is om zoiets ingetogen te vieren – Chaves heeft die trui immers in de eerste plaats te danken aan Kruijswijks valpartij, en niet aan zijn eigen resultaten. Maar daar heeft de Colombiaanse winnaar geen boodschap aan. Des te pijnlijker voor Kruijswijk natuurlijk, die zo hard heeft gestreden voor het behoud van die roze trui, en hem nu door zijn vingers ziet glippen. Twitteraars uit binnen- én buitenland uiten hun medeleven met de renner:

https://twitter.com/FraMartinaCampa/status/736259948070469634

https://twitter.com/bobvreeman/status/736260612804710400

Helaas ziet het er slecht uit voor Kruijswijk: hij is zojuist afgevoerd naar het ziekenhuis en de verslagen wielrenner ziet geen kans meer op winst.

"Ik heb alles verkloot. Alles doet pijn, mijn rug, alles. Hier heb ik gewoon de Giro verloren."

Wat een vreselijke dag. Voor Kruijswijk én voor alle fans die de sympathieke renner zo graag een topresultaat gunden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer