Christenen beginnen nu ook al de slachtofferrol aan te nemen, janken over fictief dorp 'Kruisigem' in Sinterklaasjournaal

Christenen beginnen nu ook al de slachtofferrol aan te nemen, janken over fictief dorp 'Kruisigem' in Sinterklaasjournaal

Screenshot van GeenStijl-Twittervideo over ziekenhuisarts in Uden ivm coronavirus.

De NTR heeft met Het Sinterklaasjournaal een nieuwe groep vermeende slachtoffers gecreëerd, vanwege het fictieve dorp 'Kruisigem'. In het dorp was namelijk een crucifix te zien met Jezus erop en het plaatsnaambordje op de achtergrond. En dat zou volgens de christenen ongepast zijn, want dat lijkt op 'kruisig hem'. Het is toch wat...

ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers stond bijna op het punt om een nieuwe Kruistocht te organiseren en de NTR te verbannen naar de diepste krochten van de hel, maar besloot, uit barmhartigheid voor de rest van ons ongelovigen, om dit toch maar niet te doen. Hij hield het uiteindelijk bij een opmerking over het fragment, dat volgens hem "heel pijnlijk" en "niet respectvol jegens christenen" was. Hopelijk kunnen ze het de NTR ooit vergeven en geeft God ze de kracht om zich hier overheen te kunnen zetten.

Ik vind het echt jammer dat nu ook al de christenen zich het slachtofferschap aanmeten en dat een politicus als Gert-Jan Segers daar ook nog eens in meegaat. Dit deel van de samenleving leek mij juist minder snel vatbaar te zijn voor die slachtofferrol en al helemaal als het om humor gaat die ze niet aanstaat. Volgens mij is dat namelijk de hele reden voor het bestaan van carnaval in ons land.

Gelukkig zullen ze zich niet zo snel wenden tot agressieve middelen of de dreiging daarvan, zoals we bij delen van de islam en de super inclusieve en altijd tolerante linkse mafketels als BIJ1, KOZP en Antifa gewend zijn. Maar dat maakt het er alsnog niet beter op. Stel je niet zo aan, bidt een keer extra en kijk volgende week weer naar Hour of Power als je echt niet meer vol kunt houden. Kom op zeg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties