Column Michael van der Galien: 'fok de oude media, Robert Jensen FTW!'

Column Michael van der Galien: 'fok de oude media, Robert Jensen FTW!'

Het is niet vaak dat een column over iets positiefs kan gaan, schrijft DDS-columnist Michael van der Galien. Gelukkig dit keer wél: de nieuwe dagelijkse show van Robert Jensen is werkelijk een aanwinst voor het internet.

Jarenlang roepen rechtse opiniemakers al dat er een dagelijkse rechtse talk- of nieuwsshow moet komen. Links heeft namelijk al een aantal in de zak: De Wereld Draait Door, Pauw, en die gast van RTL4. Maar wij van rechts? Wij hebben helemaal niets.

Vorig jaar leek daar iets van verandering in te komen. Robert Jensen kreeg van RTL5 toestemming om een wekelijks programma te maken. Jensen mocht zich uitgesproken rechts én niet-politiekcorrect uitten. Natuurlijk, het was geen dagelijkse show en dus niet écht te vergelijken met de grote linkse praatprogramma's, maar het was wel al een hele verbetering ten opzichte van de situatie daarvoor. We hadden in ieder geval iets. Dan maar wekelijks, prima.

Helaas werd dit jaar aangekondigd dat het bij één seizoen Jensen op RTL5 zou blijven. Volgens RTL kwam dat doordat de kijkcijfers niet goed genoeg waren. Helaas voor de linkse rakkers van de commerciële omroep was dat aantoonbare onzin. Jensens kijkcijfers waren prima. Zéker voor RTL5-begrippen. Afijn, dat maakte RTL allemaal niet uit. Men wilde van Jensen af en dus werd hij zonder pardon de laan uitgestuurd.

Jammer maar helaas, wij van rechts stonden alwéér met lege handen. Of toch niet? Jensen liet het er niet bij zitten en ging meteen a) verder met een podcast en b) met het ontwikkelen van een online tv-show die voor dagelijks contact met zijn kijkers moet zorgen. Afgelopen maandag werd de eerste aflevering van de nieuwe online show gelanceerd. Het is een combinatie van tv en radio en is... baanbrekend.

Wat hij doet is vernieuwend. Als je ernaar luistert dan ben je er snel van overtuigd dat het een échte radioshow is, maar als je het kijkt is het eveneens vermakelijk. Je zit dus niet de hele tijd naar een dikke man (hoewel, Jensen is flink afgevallen) in een lelijke studio te kijken. Het is daadwerkelijk wat aan.

De show van dinsdag (gisteren dus) was in mijn ogen beter dan de eerste. Hij hield het korter en rekende op hardhandige (en vaak humoristische) wijze af met linkse mafketels. Met name de manier waarop Jensen de vloer aanveegde met klimaathoaxer Gerrit Hiemstra was heerlijk om te zien (en te horen):

Daarnaast werden Femke "daar kan toch geen discussie over zijn" Halsema en CNN ook hard aangepakt. En terecht. Halsema maakt er immers een enorme puinhoop van in Amsterdam terwijl CNN zo anti-Trump is dat je er nauwelijks nog naar kunt kijken. Ja, het is prettig om eindelijk eens een show te hebben die wij -mensen met gezond verstand- dagelijks kunnen kijken.

Fok de oude media, fok RTL5, Robert Jensen én het vrije internet: FTW!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties