"What's next for Europe?" als agendapunt van elites tijdens 67e Bilderbergconferentie

Geen categoriejun 02 2019, 11:00
Komende week vind de 67e Bilderbergconferentie plaats in het Zwitserse Montreux zo lezen we op RTLZ. Dat is natuurlijk reuze spannend want tijdens die conferentie gaan bekende elites een praatje maken over de toestanden in de wereld. Als er dus een wereldoorlog uitbreekt dan weet u wie we de schuld in de schoenen kunnen schuiven.
De agenda van de conferentie staat ondertussen vast en is geopenbaard op de website van de Bilderberg Groep. Aanwezigen zijn personen van organisaties die iedereen wel kent. Denk aan topmannen van consultancybureau McKinsey, Goldman Sachs, UNESCO en ook Deutsche Bank. Dit jaar zullen ook een aantal Nederlanders aanwezig zijn. Een van hen is GroenLinks-politica Kathalijne Buitenweg, Croiset van Uchelen van de juristenklasse en minister Sigrid Kaag. Koning Willem Alexander is er ook, uiteraard.
Het overleg tussen de elites is niet openbaar en de Chatham House Rules worden gevolgd. Concreet betekent dit dat de personen als privépersoon aanwezig zijn en de identiteiten van andere aanwezigen niet kunnen relateren aan de informatie die zij als gasten ontvangen. Ze mogen dus wel handelen naar de informatie, maar deze niet delen met de rest van de wereld. Zelfs niet wanneer de nationale veiligheid in het geding is, dus. Sektarisch clubje dus.
Op de agenda staan een aantal talking points. Voor de 67e editie is ook het onheilspellend klinkende "what's next for Europe" opgenomen. Verder staan er wel interessante onderwerpen genoemd op de agenda, maar zijn ze niet echt belangrijk voor ons op dit moment. Zo maar een greep uit de onderwerpen:

The Future of Capitalism

We wachten nog steeds op een eenduidige definitie van 'kapitalisme'. Het zou fijn zijn als de Bilderbergconferentie die kan bedenken. We konden het kapitalisme verder ook nergens vinden. Wel konden we een geldsysteem vinden dat middels (inter)nationale wetgeving is dichtgeschroeid zodat er geen concurrentie kan ontstaan, behalve dan van rogue-innovaties en disrupties zoals Bitcoin. Dus als de Bilderbergconferentie het kapitalisme heeft gevonden, maak dan vooral een foto zodat we kunnen kijken naar het 'kapitalisme'.

Brexit

De elites gaan over de Brexit praten!

The Ethics of Artificial Intelligence

Mensen begrijpen zichzelf niet, maar proberen een machine te maken die intelligenter is dan zijzelf. Mensen kunnen bestaande menselijke kennis niet meten, maar gaan wel een machine maken die kennis vergaart. Klinkt inderdaad als de innovatie van het jaar 2000: de 'vliegende auto', die ook nooit heeft bestaan. Spannend hoor. We zien dan ook uit naar een eenduidige definitie van AI, want wat dit precies is, tja. Alles kan eronder vallen.

The Weaponisation of Social Media

Dit onderwerp past natuurlijk helemaal in het straatje van de doemdenkers zoals de Amerikaanse Elizabeth 'Facebook is het grote gevaar' Warren. Ooit geraakt door sociale media? Ik niet. Maar blijkbaar reuze eng voor de bezoekers van de Bilderbergconferentie. Wellicht omdat alternatieve politieke partijen gebruik maken van sociale media? In ieder geval worden communicatiesystemen zoals sociale media op het internet altijd al gebruikt als 'wapen'. Het is maar net hoe je er naar kijkt. Maar jarenlange NPO-programmering van de goedgelovige Nederlandse bevolking zal er wel niet onder vallen.
Afijn, ,met dergelijke onderwerpen kunnen we één ding zeker stellen: wat zijn wij blij dat we niet zijn uitgenodigd! Zeker gezien het feit dat we niets mogen delen vanwege de Chatham House Rules. We wensen de gasten veel plezier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten