CU-GoedMensch Segers: "McDonald's is net de PVV: je denkt dat het lekker is, dan zit je met de gebakkeren peren"

Geen categoriemrt 04 2017, 16:00
Haha, wat een leuke vergelijking Gert-Jan! Echt hi-la-risch.
ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers -- die in het verleden bekendstond als een redelijk conservatieve man, maar die onder druk van zijn partij net zo knallinks is geworden als, zeg, de SP -- zegt dat mensen die op de PVV stemmen daar later spijt van zullen krijgen. Volgens hem is de PVV namelijk net de McDonald's: "Dat je even denkt dat het lekker is en vervolgens zit je met de gebakkeren peren."
Dat is wat hij gisteravond tegen Tijs van den Brink zei:
https://twitter.com/TijsvandenBrink/status/837782906160427009
Een bijzonder sneue opmerkingen, en wel om meerdere redenen. Ten eerste word ik er een beetje moe van dat gevestigde partijen te pas en te onpas afgeven op de PVV. Toen die partij van 2010 tot 2012 het kabinet met VVD-CDA gedoogde deed Wilders het eigenlijk gewoon prima. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij zich als echt lid van een regeringscoalitie anders zal gedragen. Als we naar het beleid van toen kijken zien we dat het gewoon echt rechts was. Nee, de PVV veranderde Nederland niet in een fascistische heilstaat. Dat zal ook niet gebeuren als Wilders' club dit keer de grootste wordt.
Daar komt bij dat het wellicht hip en leuk is om af te geven op de McDonald's, maar dat dit bedrijf duizenden mensen in dienst heeft in Nederland... en er ook nog eens om bekend staat dat het buitengewoon goed omgaat met zijn werknemers. Al die mensen hadden anders in de bijstand gezeten. Nu kunnen ze voor zichzelf en hun gezin zorgen, en hebben ze uitzicht op een betere positie bij het bedrijf als ze hun werk goed doen. Nee, het voedsel van de McDonald's is over het algemeen niet bijzonder gezond, maar de impact die dit bedrijf heeft op onze economie en werkgelegenheid is dat wél. Juist een politicus zou daar dankbaar voor moeten zijn.
Tenslotte is Segers wel de laatste die hoog van de toren mag blazen. Hoewel zijn partij maar een paar zetels in de Tweede Kamer heeft is de ChristenUnie één van de belangrijkste steunpilaren van het nachtmerriekabinet Rutte II. Als Segers en zijn vrienden het kabinet niet met enige regelmaat gesteund hadden was het jaren geleden al gevallen, wat natuurlijk geweldig nieuws geweest was voor Nederland. Maar nee, zij hielden deze onzalige regering staande en zijn daar nog trots op ook.
Als er iemand spijt zou moeten hebben van zijn stem dan is het de ChristenUnie-kiezer uit 2012. PVV-kiezers, daarentegen, hebben precies gekregen van Wilders wat ze wilden. Dat kunnen CU-kiezers niet van zichzelf zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten