D66'er kraakt belastingplan VNL, VNL slaat keihard terug

D66'er kraakt belastingplan VNL, VNL slaat keihard terug

Jan Roos, van VNL, liet vandaag weten op Twitter dat er, als het aan hem ligt, een vlaktaks komt van 25%. Dat zou voor veel belastingbetalers een enorme besparing opleveren: opeens houden we een groter deel van ons inkomen waardoor we meer dingen kunnen doen die we leuk vinden.

Schokkend, maar zoiets klinkt de gemiddelde belastingbetaler natuurlijk als muziek in de oren.

Helaas denken linkse partijen (en ook de VVD, trouwens) daar heel anders over. Zo ook D66 dat bij monde van Léon Dekkers -- voorzitter D66 Lingewaard -- laat weten dat het plan van VNL nooit, nooit, nooit door zal gaan:

Daar zit wel iets in, natuurlijk. Dit soort plannen zijn al vaker naar voren geschoven, maar niemand heeft daar ooit iets mee gedaan.

Gelukkig heeft Mathijs Weststrate, ook van VNL, daar het ideale antwoord op:

Waar we natuurlijk aan toe moeten voegen:

Het is ongetwijfeld heel schokkend voor onze vrienden van links, maar geen mens die nog vertrouwen heeft in de VVD. VNL en de LP zijn partijen op wie je als liberaal wél kunt bouwen. Iedere keer dat de VVD met een iets van liberaal voorstel komt kunnen wij échte liberalen alleen maar heel hard lachen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer