De dienstreisjes van 'Chinese Kool'

Geen categoriejul 08 2014, 15:00
Reiskosten ambtenaar voortaan openbaar
De dienstreizen van de Haagse PvdA-wethouder (wat anders?) Henk Kool waren zó buitensporig, dat het Haagse college besloten heeft om alle reiskosten van haar ambtenaren voortaan openbaar te maken. Dat meldt De Telegraaf vandaag.
Door zijn vele tripjes naar het verre oosten kreeg hij op het stadhuis zelfs de bijnaam ‘Chinese Kool’. De Telegraaf ontdekte na onderzoek dat zijn reizen twee tot drie keer zoveel hebben gekost als gedacht. In de openbare verslagen werd de meereizende ‘hofhouding’ namelijk buiten beschouwing gelaten. In sommige gevallen heeft een dienstreis daardoor 10.000 euro meer gekost. De gemeenteraad moest het doen met een summiere verantwoording in de jaarrekening.
Naar eigen zeggen heeft Kool zich altijd ingezet voor 'een betere samenleving'. Vast, met hem als middelpunt natuurlijk. Tijdens zijn afscheidsreceptie, waarbij de gasten door werklozen werden bediend, verklaarde de voormalig wethouder:

"We proberen op die manier van dit afscheidsfeestje een soort reintegratiebureau te maken."

Het afscheid, die door vele raadsleden werd gemeden, kostte de gemeente nog eens 20.000 euro. Ze zullen in Den Haag blij zijn dat ze van deze socialistische graaier af zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten