De dolken weer geslepen bij de PvdA: leden willen Samsom weg hebben

De dolken weer geslepen bij de PvdA: leden willen Samsom weg hebben

Als je lid bent van de PvdA kan het weer eens lonen om af en toe achterom te kijken. Het backstabbing-seizoen is immers weer aangebroken.

Voor leden van de PvdA kan het tijd worden om een kogelwerend vest te kopen. Voor alle andere Nederlanders wordt het echter tijd om popcorn aan te schaffen, want de sociaal-democraten staan wederom op het punt om hun favoriete bezigheid uit te oefenen: tegen elkaar vechten.

Nadat eerder al voormalig spindokter en huidig Kamerlid Jacques Monasch openlijk opriep tot het afzetten van Diederik Samsom, volgen vandaag ook prominente PvdA-leden Sander Terphuis en Gerard Bosman. De twee zijn verbonden aan het initiatief Linksom!, een knettergek links clubje dat denkt dat Nederland nog niet links genoeg is geworden, en het nog linkser wil maken. Maar zo politiek gestoord als ze zijn, zo invloedrijk binnen de PvdA zijn ze wel degelijk. En ze zijn niet bang hun mening onder stoelen of banken te schuiven:

Volgens Terphuis maakt Samsom ,,de partij kapot''. Hij verwijst naar een peiling waarin de PvdA acht zetels haalde. De geloofwaardigheid van de partij wordt volgens Terphuis ernstig geschaad door bijvoorbeeld het opperen en dezelfde dag nog laten varen van het plan voor een luchtbrug voor vluchtelingen.

En Bosman:

De beweging werd een jaar geleden in het leven geroepen om de inhoudelijke koers van de partij aan kaak te stellen, maar er is volgens Bosman ,,nog steeds niks veranderd''. ,,Nu komt de tijd om je kandidaat te stellen. Als Diederik dat doet, maakt hij het kabinetsbeleid tot inzet, hij is immers de ingenieur van dit kabinet.''

Trekt de PvdA zich de kritiek aan? Als je het mij vraagt zouden de verbeten socialisten dat wel moeten doen. Ze staan nu op een miezerige 8 zetels in de peilingen. Samsom liet de PvdA weliswaar vier jaar geleden herrijzen uit de as, maar een dergelijke wonderbaarlijke wederopstanding wordt eenieder maar één keer gegund. Volgens de christelijke legendes herrees zelfs Jezus maar één keer.

Maar voordat Samsom dan eindelijk opstapt, laat de partij dan nog maar even goed met zichzelf rollebollend over straat gaan. Dat is namelijk wel zulk leuk entertainment. Hoe verdeelder de PvdA immers is, hoe beter dat is voor Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
PvdA Diederik Samsom

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties