De jeugd ontspoort!

Geen categoriejul 19 2011, 12:47
De jeugd heeft geen seksuele moraal meer en doet massaal aan ruilseks.
Op de basisschool duiken onze kinderen voor het eerst met elkaar in bed. Zodra ze op de middelbare zitten, pijpen onze dochters Jan en alleman in ruil voor een Breezer en even later zijn ze onder invloed van Loverboys en belanden ze in de prostitutie. Dit is het beeld dat wij hebben van de losbandige en ontspoorde jeugd van tegenwoordig. Wat blijkt nu? Het valt allemaal wel mee! Maar waarom houden wij dan zo hardnekkig aan dit schrikbeeld vast?
Vraag het aan de jongeren zelf en je krijgt een totaal ander beeld van hun seksuele escapades. Het overgrote deel van de jongeren beleeft fijne avonturen met een vaste partner van wie ze houden. Slechts 1 á 2 procent van de jongeren doet aan ruilseks en daarvan kan maar een deel echt als 'slachtoffer' worden gekwalificeerd.
Goh, schrikken, zo'n geruststellend beeld! Want, wat moeten we nu?
Een juist inzicht was het vertrekpunt van het onderzoek van kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers WPF:

Jongeren worden vaak alleen op een negatieve manier geïnformeerd over seks. Ze moeten uitkijken voor een soa, hiv, een ongewenste zwangerschap en seksueel geweld.

Juist! Het lijkt erop dat we het thema jeugd & seksualiteit alleen nog aankunnen in de vorm van dramaverhalen. Het enige waar we nog toe in staat zijn, is een verbod hier en een waarschuwing daar. Dank aan iedereen die in een roep om 'vrijheid, blijheid' ieder spoor van seksuele moraliteit naar de geschiedenisboeken verwezen heeft en daarmee niet meer in staat is om een positieve boodschap uit te dragen. Al wat rest is negativiteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten