De Telegraaf wordt wakker: Thierry Baudet gaat de VVD -- NIET de PVV -- leegvreten

De Telegraaf wordt wakker: Thierry Baudet gaat de VVD -- NIET de PVV -- leegvreten

Joh. Dat is wel een heel schokkende ontwikkeling zeg.

Bij De Telegraaf lijken ze eindelijk wakker te zijn geworden. Het is journalist/columnist Wouter de Winther namelijk opgevallen dat Forum voor Democratie en Thierry Baudet hun pijlen niet zo zeer op de PVV lijken te richten, maar juist op de VVD. Jawel:

Natuurlijk zijn er VVD-kiezers die het prima vinden wat Rutte en Dijkhoff doen. Geen commotie, geen eigen geluid; gewoon rust en stabiliteit in het landsbestuur. Maar er ligt wel terrein braak, weten ze bij het Forum. Niet voor niets zei Baudet vrijdag tijdens een bijeenkomst van zijn jongerenclub dat het doel was om de VVD onder de tien zetels uit te laten komen. In peilingen gaat zijn partij crescendo, VVD (en PVV en CDA) levert in.

Wie door het ijdele masker van de FvD-leider kijkt, ziet iemand die in het parlement en in zaaltjes voor zijn achterban vlieguren maakt en blijft maken. Op zijn lauweren rusten doet Baudet geenszins, hoewel er natuurlijk geen garantie is op succes.

Vervolgens concludeert hij dat, hoewel VVD'ers Baudet nu nog met enige regelmaat uitlachen, ze een enorme vergissing begaan als ze hem niet serieus blijven nemen. "In de peilingen gaat het Forum inmiddels als een komeet. Het zou VVD’ers zorgen moeten baren," aldus De Winther.

Daarnaast begrijpt De Winther dat FVD zich eigenlijk niet eens op de PVV richt. Dat is belangrijk omdat steeds meer mensen denken dat FVD een soort van light-versie van Wilders' club is. Dat is allerminst het geval. Zoals Wilders terecht tegen De Winther zegt heeft hij zijn achterban behoorlijk solide achter zich staan. Daar kan iemand niet zomaar aankomen.

"Ik houd altijd een PVV-verhaal: opkomen voor de gewone man, zijn land en zijn portemonnee. En keihard de islam bestrijden."

Ondertussen is Baudet vooral bezig om zich als een flegmatieke conservatief neer te zetten; een soort Nederlandse versie van Nigel Farage. Ja, er zijn punten waarop hij en Wilders overlappen, maar ze zijn niet eens bijna gelijk. Mensen die nu die hard PVV'er zijn zullen mogelijk alleen overstappen op FVD als de PVV niet meer bestaat of Wilders de politiek verlaat. Baudet begrijpt dat maar al te goed. En trouwens, zo hij zelf zeggen, de PVV is nog nooit aan de macht geweest en is hét grote probleem dus niet. Nee, dat is juist het partijkartel: VVD, CDA, D66.

Blijkbaar ziet De Telegraaf dat eindelijk ook. Het heeft even geduurd, maar zo heel af en toe bewijzen onze vrienden van de media wel degelijk iets van politiek verstand te hebben. Niet te veel natuurlijk (in zijn stuk haalt De Winther ook weer uit naar Baudet, zogenaamd omdat die bijvoorbeeld te nadrukkelijk indruk zou willen maken op het andere geslacht ofzo), maar wel genoeg om je te doen beseffen: ze zijn daar niet écht competent, maar volstrekt achterlijk zijn ze ook weer niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties