DENK komt eindelijk met verklaring: "Nederland en Turkije moeten deëscaleren," maar geen woord over Erdogans beledigingen

DENK komt eindelijk met verklaring: "Nederland en Turkije moeten deëscaleren," maar geen woord over Erdogans beledigingen

Daar zijn ze dan: DENK heeft eindelijk een lange verklaring op zijn Facebook-pagina gezet over de crisis tussen Nederland en Turkije. Maar wat blijkt? Hoewel verschillende politici en partijen het moeten ontgelden wordt er met geen woord gerept over Erdogans beledigende opmerkingen over ons land.

De Turkse president noemde Nederland gisteren "overblijfselen van de nazi's en fascisten." Je zou denken dat je daar als Nederlandse partij zijnde bepaald niet blij mee bent. Maar niets is minder waar: DENK heeft daar namelijk niets over te zeggen. Ja, Nederlandse politici en partijen moeten het ontgelden omdat ze de spanningen verhoogd hebben, aldus Tunahan Kuzu en vrienden, maar de Turkse regering?

Mwah, die heeft alles eigenlijk heel goed gedaan. Blijkbaar geldt dat ook voor het feit dat ze ons de laatste 24 uur stelselmatig neerzetten als nazi's en fascisten.

DENK staat voor rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en de bestrijding van de dubbele maat. Wij vinden het spijtig dat diverse politieke partijen dit conflict gebruiken om stemmen te vergaren in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart. VVD-lijsttrekker Mark Rutte lijkt vergeten te zijn dat hij nog minister-president is van Nederland door met zijn handelen de afgelopen tijd de betrekkingen nog verder onder druk te zetten. Het is duidelijk dat hij hiermee drie dagen voor de verkiezingen kiezers wil afsnoepen van Geert Wilders. Geert Wilders demonstreert voor de Turkse ambassade en gooit met zijn uitspraken over dat alle Turkse Nederlanders maar moeten vertrekken naar Turkije verder olie op het vuur. Lodewijk Asscher van de PvdA hanteert hypocriet de dubbele maat door zich keihard uit te spreken tegen het voeren van campagne voor het referendum in Turkije op 16 april, terwijl zijn eigen kandidaat Kamerlid Keklik Yücel nota bene zelf aanwezig was bij een campagnebijeenkomst en een stemadvies aan het publiek meegaf.

Natuurlijk is het in principe belangrijk dat dit soort situaties gedeëscaleerd worden, maar waarom heeft DENK helemaal niets te zeggen over de uitspraken van Erdogan ("overblijfselen van nazi's en fascisten") of zijn minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu ("honden van Wilders")?

Het is weer duidelijk: DENK is gewoon hypocriet bezig, punt. Kuzu en de zijnen vinden het best als Nederland tot op het bot beledigd wordt, maar wee je gebeente als iemand iets negatiefs zegt over Turken of Turkije. Dan is het land opeens te klein en springen ze er bovenop.

Wees niet zo'n lafaard, Kuzu! Veroordeel alle beledigingen, van welke kant ze ook komen! Dat is immers de enige manier om deze situatie écht te deëscaleren -- dat moet van twee kanten komen, niet van één.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties