Deugbrigade slaat weer toe! D66 vindt woordje ‘bemanning’ seksistisch

Geen categorienov 28 2019, 8:00
Er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder dat de deugbrigade weer eens van zich laat horen. Dit keer is het de beurt aan de moraalridders van D66. Zij vinden namelijk het woordje ‘bemanning’ seksistisch.
Gisteren vond er een debat plaats in de Tweede Kamer. Het personeelstekort bij de politie was hierbij het onderwerp. Het probleem is zelfs zo groot dat burgemeester Femke Halsema besloot om speciale politieteams tijdelijk op te heffen, om zo meer ‘blauw op straat’ te krijgen. Voldoende aanleiding voor Lilian Helder (PVV) om hier een debat over aan te vragen.

“Lilian Helder van de PVV maakte zich druk over de ’structurele krapte bij de politie’. Ze wilde graag een debat met minister Grapperhaus, kondigde ze aan. „Gisteren en vandaag lieten twee burgemeesters weten dat politiebureaus, de weinigen die we nog hebben, niet meer fulltime open zijn en ook niet volledig bemand.””

Zij kon op steun rekenen van de PvdA. Maar de kornuiten van D66 dachten daar blijkbaar anders over. In plaats van zich zorgen te maken over de inhoud van dit probleem, viel Monica den Boer over een woordje in het betoog van Helder.

“Het gaat ten eerste over bemensing, niet over bemanning”, aldus Den Boer, die ook geen steun had voor het verzoek tot een debat. Haar opmerkingen maken het nodige los op sociale media.”

Dus struikelen over een woordje, in plaats van actief mee te denken aan een oplossing voor dit gigantische probleem. Zelfs een debat hierover weigeren. Het werkt tamelijk op de lachspieren. Weet alleen niet of je hier nu om moet lachen of juist om moet huilen. D66 hoeven we in ieder geval niet meer serieus te nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten