Deze jihadi neemt de zoveelste haatvideo op. Maar deze is de moeite waard te zien

Geen categorienov 11 2015, 9:00
Deze video slaat in als een bom.
Normaal gesproken zijn video's van terroristische groeperingen niet bepaald grappig. In het beste geval tonen ze een overwinning op een regeringsmilitie, in het gruwelijkste geval worden er mensen levend verbrand in kooien. Maar soms, heel soms, trekken de jihadi's zelf aan het kortste eind.
Zo ook in onderstaande video. Wanneer de man druk bezig is zijn verhaal te doen, wordt hij opeens onaangenaam verrast, en verast: er landt namelijk een mortiergranaat in beeld, recht op hem. Het moge voor zich spreken dat we de rest van zijn ongetwijfeld 'inspirerende' speech niet meer hebben mogen horen.
Hoewel niet zeker is tot welke van de vele actieve terroristische groeperingen deze man behoorde tot hij onfortuinlijk aan zijn eind kwam, is het wel duidelijk dat het niet één van deze clubs was die deze video online heeft gezet: echt geweldige propaganda bleek het uiteindelijk niet te zijn. Dat de video überhaupt nog voor ons beschikbaar is, is best bijzonder overigens: de camera stond waarschijnlijk zeer dicht bij de plek van inslag. Dat moet een stevig apparaat zijn geweest! Waarschijnlijk is de video uiteindelijk gevonden en geplaatst door mensen die later, misschien wel toevallig, langs de plek kwamen. De kans dat de man in kwestie hem zelf nog online heeft weten te zetten, is in ieder geval niet al te groot.
Bekijk de (korte) video hieronder zelf: je kunt je voor de verandering eens goed voelen bij dergelijk materiaal.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/11/Air-Strike-Interrupts-Terrorist-Propaganda-Video-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten