Deze man bouwt een iglo bij gebrek aan een dak boven zijn hoofd.. Of zit het toch anders?

Geen categoriejan 07 2016, 15:00
Als deze man midden in het centrum een iglo maakt van sneeuwblokken, zien omstanders niet meteen in wat zijn echte doel is.
The Loop: het centrum van het centrum van Chicago, een van de grootste steden van de Verenigde Staten. Daar, tussen alle wolkenkrabbers in, is een nieuw bouwwerk verschenen. Het is dan misschien niet zo groot als de gebouwen eromheen, maar het trekt inmiddels wel meer aandacht. We hebben het over een ware iglo: een hutje gebouwd van heuze ijsblokken.
Toen deze week de iglo opeens verscheen, zagen mensen dat een nogal ruig uitziende man met een stevige baard er zijn intrek had genomen. Het lag dan ook voor de hand dat de man een onfortuinlijke dakloze was die zich - in ieder geval tijdelijk - een dak boven zijn hoofd bezorgd had. Het verhaal over de 'iglodakloze' ging dan ook snel het internet over. Totdat bleek dat de man helemaal niet dakloos was.
Terwijl we in Nederland al code rood afgeven als het enigszins glad wordt, zucht Chicago zoals bijna elk jaar onder een echte winter met dikke pakken sneeuw. Sneeuwruimen is dan ook aan de orde van de dag. Tenminste, dat zou het moeten zijn. De man verklaarde dat hij het gehad had met de luiheid en het egoisme van de meeste mensen in de stad. Hij woont zelf in een van de vele appartementengebouwen in de buurt van zijn ijsstructuur. Daar ruimt hij met alle plezier van de wereld sneeuw van de stoep af, zodat het voor iedereen die langsloopt net iets veiliger is. Maar hij had het een beetje gehad dat hij de enige was die dit deed in zijn buurt: voor de rest liet iedereen het gewoon maar liggen. Hij zou mensen heel graag bewuster van dit feit maken. En dan zat hij nog met een ander probleem. Hij kon de sneeuw wel ruimen, maar hij had nergens om de sneeuw naartoe te brengen. Hij besloot zijn statement en probleem te verenigen in een, en zo kwam de iglo tot stand met zijn geruimde sneeuw.
Zijn boodschap lijkt de wereld over te gaan, en het is maar goed dat deze nu vereeuwigd is op het internet. Het is namelijk nog maar de vraag hoe lang de iglo nog blijft staan: de gemeente zal het 'illegale bouwwerk' naar alle waarschijnlijkheid niet lang laten staan.
[caption id="attachment_128622" align="aligncenter" width="620"]De iglo. Foto: DNAinfo De iglo. Foto: DNAinfo[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten