Deze man werd gehekeld omdat hij er niet 'gehandicapt uitzag'. Dan laat hij zien wat er onder z'n shirt zit

Deze man werd gehekeld omdat hij er niet 'gehandicapt uitzag'. Dan laat hij zien wat er onder z'n shirt zit

'Never judge a book by its cover,' zouden Engelsen en Amerikanen zeggen. En met goede reden, zoals deze man uitwijst...

Het overkomt hem keer op keer. Als de 24-jarige Ste Walker aanstalten maakt om gebruik te maken van het invalidentoilet, proberen verschillende mensen hem tegen te houden. De jongen zit niet in een rolstoel, praat normaal en loopt gewoon rechtop. Hij is zelfs best wel knap. Maar: gehandicapt is hij wel degelijk. Dit is hoe je Ste in het dagelijks leven tegenkomt:

12063449_10153647470197482_8570435921812007011_nMaar dit is hoe de ogenschijnlijk gezonde twintiger eruitziet zonder shirt:

12039722_10153647470227482_764091441144765929_nEen wereld van verschil, en Ste roept dan ook iedereen op hem niet zo makkelijk te veroordelen als een 'gezonde' jongen die 'echte invaliden' probeert te een loer te draaien. Hij heeft namelijk de ziekte van Crohn, en dat heeft onaangename repercussie.

Niet alleen moet Ste allerlei medische apparaten de hele dag bij zich dragen, maar gewoon eten en drinken en is er ook niet bij voor hem. Al twee jaar lang heeft hij niets kunnen drinken, en geen vast voedsel kunnen eten.. maar inmiddels is de jongeman ook al meer dan 80 keer (!) onder het mes geweest in een poging zijn ziekte veranderen. Voor iedereen die tegen hem zegt dat hij er 'gezond' uitziet heeft hij dan ook maar één boodschap!

Dus de volgende keer dat iemand tegen me zegt 'nou je ziet er prima gezond uit, waarom gebruik je dat invalidentoilet of parkeer je op de invalidenparkeerplaats, je licht de boel op, je bent niet gehandicapt, je hebt die wandelstok niet niet nodig,' houd gewoon op en bednek je dat ik misschien wel gewoon gezond ZOU WILLEN ZIJN of me normaal voelen.

Je weet niet ik iedere dag doormaak en je hebt geen enkel recht om te beoordelen op basis van de beperkte perceptie die je van me hebt. Je weet niet wat er binnenin aan de hand is.

En inderdaad! Gelijk heeft hij. En wie Ste écht wil helpen, kan hier terecht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties