Dictatoriaal D66 dwingt gemeenteraadskandidaten zich gedeist te houden: niks geen voorkeursstemmen!

Geen categoriefeb 01 2018, 13:00
Als je laag op de lijst staat kun je via voorkeursstemmen alsnog in de gemeenteraad komen. Maar daar zijn Alexander Pechtold en kornuiten niet blij mee.
Bij normale, democratische partijen mag je als kandidaat-politicus gewoon campagne voor jezelf sturen, maar bij D66 is dat verboden. Uit interne communicatie en andere stukken die in handen zijn van De Telegraaf blijkt dat de top van D66 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen ongelooflijk kort houden. Ze mogen alleen "persoonlijke campagnes" voeren voor voorkeursstemmen als het bestuur daar toestemming voor geeft.
Natuurlijk proberen kandidaat raadsleden het wel door toestemming te vragen, maar die krijgen ze vervolgens nooit. Sterker nog, in één van de grote steden was er een kandidaat die zelf met de pers praatte. Het bestuur van D66 vond dat absoluut niet kunnen en dwong het lokale campagneteam om ervoor te zorgen dat de kandidaat niet meer zelf met de media zou praten.
Eén kandidaat raadslid klaagt:

"Onze campagne deze verkiezingen spreekt mijn doelgroep totaal niet aan. In plaats van met mij te praten over hoe ik zo'n campagne kan invullen, werd mij verteld dat persoonlijke campagnes verboden zijn omdat zij het als sabotage zien. Volgens mij heet dat gewoon democratie."

Ja dat heet inderdaad democratie, maar als we iets geleerd hebben de afgelopen jaren dan is het dat het D66 van Alexander Pechtold helemaal niets met 'democratie' heeft. Dat je dat als kandidaat raadslid niet door had betekent dat je écht niet hebt opgelet. De man is een dictator pur sang, zowel in de partij als in de politiek zelf. De man is een autocraat pur sang. D66-leden zouden dat ondertussen toch wel door moeten hebben.
Precies dat is waarom steeds meer studenten -- de natuurlijke achterban van D66 -- overstappen van D66 naar Forum voor Democratie. Thierry Baudet is niet politiekcorrect, maar de man is wél een democraat in hart en nieren. In veel opzichten leest het verkiezingsprogram van FVD als de plannen van D66 enkele tientallen jaren geleden, toen die partij net opgericht was en zich had voorgenomen om de democratie niet leven in te blazen.
D66-kandidaten die eindelijk door hebben dat hun partij tegenwoordig uitgesproken anti-democratisch is moeten daar consequenties aan verbinden. Keer D66 de rug toe en word lid van een partij die de democratie wél in ere houdt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten