Dierenactiviste die in Boxtel een boerderij bezette blijkt masochist "ik wilde gearresteerd worden"

Geen categoriesep 08 2019, 9:00
In Nederland worden boeren stelselmatig bedreigd door dierenactivisten. En als er geen bedreigingen van één of andere halve klimaatclub hun kant op komt dan weten dierenactivisten de boerderijen wel te bezetten. Zoals afgelopen zomer in Boxtel toen demonstranten een varkensboerderij bezetten. Nu blijkt Shivonne Engen, een Noorse dierenactiviste die in Den Haag woont, de actie te hebben geleid. Ze geeft toe dat ze eigenlijk gearresteerd had willen worden.
Dierenactiviste Engen deed in het verleden moeite om haar identiteit te beschermen wanneer ze demonstreerde, zo meldt de Telegraaf. Bij de invalacties op boerderijen kwam ze echter ook in aanraking met de wet omdat het niet is toegestaan iemands privéterrein te betreden zonder toestemming. Echter doen die feiten er niet toe, zo zegt ze tegenover de telegraaf:

"Ik wilde juist gearresteerd worden."

Na de drieste acties van het dierenbevrijdingsfront in Boxtel afgelopen voorjaar, richtten boeren de Farmers Defence Force op. De politie was namelijk wel aanwezig in Boxtel, maar greep pas laat in. Ook omdat de boeren trachtten te de-escaleren door juist géén verzoek om verwijdering door de politie te doen. Bij een snelle ingreep van de politie hadden de boerderijen ook in vlammen kunnen opgaan, gezien de reputatie van radicale dierenactivisten.
Voor Shivonne Engen komt in ieder geval een droom uit. Zij mag binnenkort als heldin van de biggetjes en kippetjes voor de rechter staan om zich te verantwoorden over haar gedrag jegens haar medemensen. Dat ze een masochist is blijkt wel uit haar woorden:

"Ik hoop dat de straffen voor mijn medestanders meevallen. Over mezelf maak ik me weinig zorgen. We willen mensen aan het denken zetten. Laten zien hoe dieren leven in een Nederlandse stal. Misschien hield de varkenshouder in Boxtel zich weliswaar aan de wet, maar het dierenleed dat we aantroffen is enorm. Varkens die zich amper kunnen bewegen. Gewonde biggen die lijden. Die opzet is wel geslaagd.”

Zeker, in die opzet zijn de dierenactivisten zeker geslaagd. Alleen is het zo jammer dat ze geen vreedzame methode hebben gebruikt. Een methode waarbij men niet de eigendomsrechten van andere mensen schaadt. Dat moet toch ook mogelijk zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten