Dierenpartij draait door, wil vegetarisch eten voor kinderen verplichten

Geen categoriefeb 11 2015, 16:00
Alle kinderen aan het knaagvoer!
Heel even dacht ik: ja, de Partij voor de Dieren in Utrecht heeft het begrepen. In een brandbrief aan de directie van het Kranenburg College komt de partij in actie tegen de verplichte halalmaaltijden tijdens een schoolkamp. Omdat er moslims op de school zitten, zou iedere leerling, dus ook iedere niet-moslim, halalmaaltijden moeten gaan eten volgens de school. Dat is natuurlijk te belachelijk voor woorden.
"Een school zou geen religieuze keuzes moeten opdringen aan leerlingen", stelt de Utrechtse fractie van de PvdD in een brandbrief aan de directie van het Kranenburg College, dat alle scholieren op een schoolkamp wil verplichten halalmaaltijden te eten.
Helaas blijft het niet bij dat protest tegen de verplichte halalmaaltijden. De dierengekkies schieten door naar de andere kant, zoals wel vaker: alle maaltijden tijdens het schoolkamp zouden vegetarisch moeten zijn, vindt raadslid Eva van Esch:
Naast religie en dierenleed haalt Van Esch ook het pedagogische aspect op tafel. "Op school leert een kind niet alleen schrijven of rekenen. Een kind leert op school (in)direct wat wel en niet mag, normen en waarden. En, als het goed is, mededogen voor al wat leeft." Daar horen respect en mededogen bij. Wreedheid zou de directie af moeten keuren.
De partij oppert daarom om tijdens het schoolkamp vegetarische maaltijden te verzorgen. Zo wordt geen geloofsgroep voor het hoofd gestoten, en daarbij ook nog eens dieren gespaard.
Het aanbidden van dieren door de Dierenpartij begint steeds meer op een religie te lijken. Het is helemaal niet gezond om kinderen alleen maar knaagvoer voor te schotelen. Vlees hoort erbij. Een portie vlees op z'n tijd (lees: elke dag) is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens goed voor je om niet als vegetariër door het leven te gaan. Ja, halalmaaltijden verplichten is belachelijk, en nee, dat betekent niet dat dan maar iedereen verplicht vegetarisch moet eten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten