Dit is hoe blijdschap klinkt: IJslandse commentator gaat helemaal uit zijn dak na goal tegen Oostenrijk

Dit is hoe blijdschap klinkt: IJslandse commentator gaat helemaal uit zijn dak na goal tegen Oostenrijk

Misschien wel het allerbeste sportcommentaar ooit. Zelfs als je er geen snars van verstaat.

IJsland schrijft dit EK geschiedenis: het piepkleine eiland met minder dan een miljoen inwoners stond gisteren tegenover Oostenrijk. Het stond bijna de hele wedstrijd 1-1, totdat IJsland de winnende goal scoorde die het ticket naar de volgende ronde betekende. Arnor Ingvi Traustason scoorde, en de reactie van de IJslandse commentator is nu al historisch te noemen. Het is niet te beschrijven, kijk (en luister!) zelf maar:

Wow. Heb je ooit zoveel blijdschap gehoord van een sportcommentator? Ik hoop dat het goed gaat met 'm, want het lijkt bijna alsof hij letterlijk de longen uit zijn lijf heeft geschreeuwd. De eerstvolgende tegenstander van IJsland is Engeland – een meer gevaarlijke tegenstander dan Oostenrijk, maar wie weet kunnen de IJslanders ook hier weer verrassen. Het team speelde immers al gelijk tegen Portugal, wat een ongelooflijk resultaat was. Één ding is zeker: dit EK zit vol verrassingen.

Gelukkig blijft het EK ook zónder Nederlandse deelname interessant! Ik ben vanaf nu voor IJsland!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties