Dit is Rusland, geen Rapland! Hiphopconcerten overal in Rusland afgelast

Dit is Rusland, geen Rapland! Hiphopconcerten overal in Rusland afgelast

In Rusland is een ware hetze gaande tegen de 'rap-scene'. Er zou namelijk teveel gerapt worden over vrijheden, overheidsbeleid en zelfs opstand! Dat meldt de NOS.

Het lijkt er op dat Poetin de toenemende populariteit van rap uiterst serieus neemt. Dat is niet zo gek want politieke boodschappen, verpakt in muziek, kunnen behoorlijke impact hebben op heersende machtsstructuren. Poetin beseft dat maar al te goed en dus draait men daar het ene hiphopconcert na het andere pardoes de nek om.

De NOS meent echter dat dit het enige is waar het Poetin om te doen is, het idee dat zijn positie in gevaar komt. Er valt echter best wel wat te zeggen voor een wat harder optreden tegen sommige muziekgenres met bijbehorende subculturen. Denk bijvoorbeeld aan gangsterrap waar het alleen maar gaat over bitches en hoeveel geld je hebt, laat staan op wat voor manier ze aan dat geld zijn gekomen. Is dergelijke muziek niet in conflict met dit #Metoo-tijdperk waardoor nu 'écht wat is veranderend'?

Ik wil best aannemen dat het Poetin inderdaad alleen om z'n eigen hachje te doen is maar vanuit zijn positie gezien zou ik het argument maken dat het een negatieve invloed op onze cultuur heeft. En ja, wie heeft er dan gelijk? Zijn er echt alleen maar hiphopconcerten afgelast vanwege politieke teksten? Is de rest van het repertoire wél netjes en apolitiek? Daar wordt totaal niet bij stilgestaan in het NOS artikel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties