Dolle familiepret! Theaterstuk over oorsprong van Hiphop, voor kinderen vanaf 8 jaar!

Dolle familiepret! Theaterstuk over oorsprong van Hiphop, voor kinderen vanaf 8 jaar!

Potverdikkie wat een toegevoegde waarde aan culturele educatie! Een theaterstuk in Paradiso over de oorsprong van Hiphop met kopstukken als Notorious B.I.G., Snoop Dogg, Tupac etc., voor kinderen vanaf acht jaar! Leuk voor het hele gezin! Via Het Parool.

'Hey, Wout, dat zijn toch overhoop geschoten artiesten met een crimineel verleden of anderzijds louche achtergronden?' Ja, klopt, dat was zelfs voor veel van zulke artiesten het fundament voor hun inspiratie en populariteit. Dat is ook de reden dat ik mij afvraag of dit wel zo'n goed idee is.

Niet omdat kinderen van acht jaar en ouder maar als tere zieltjes behandeld moeten worden die niks negatiefs mee mogen krijgen, het gaat mij meer om de potentie van dit soort figuren om als rolmodel te kunnen gaan fungeren. Voor mij is de conclusie snel getrokken: Amsterdam, hiphop, Ronnie Flex en Lil' Kleine werden genoemd, de foto bij het artikel, de doelgroep waar dit zich op richt.

We hebben het hier niet over de Lodewijkjes en de Boudewijntjes die gezellig met pappie en mammie wat cultuur komen snuiven voor hun algemene ontwikkeling. Nee, dit is gericht op het type volk dat ze in Hilversum de 'urban' doelgroep noemen. Het soort kinderen dat later rapper, bokser of 'gewoon rijk jeweetttoch' wil worden.

Gezien het feit dat dit voor acht jaar en ouder is maar óók over de oorsprong en geschiedenis van Hiphop gaat, kan het haast niet anders dan dat bepaalde aspecten onderbelicht zullen blijven, vertekend zullen raken of simpelweg niet zullen worden benoemd. Loopt men dan niet het risico om een idyllisch beeld van die 'scene' te creëren? Ik denk van wel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties