Ook voor CDA en D66 is het verkiezingstijd! Beide zijn voor een ruimer kinderpardon!

Ook voor CDA en D66 is het verkiezingstijd! Beide zijn voor een ruimer kinderpardon!

Even goedkoop scoren over de rug van kinderen? Dat kan gewoon! D66 en het eerder zo 'volgens de regels' starre CDA zijn nu beide voor een ruimer kinderpardon. Sterker nog, ze hebben de VVD niet eens nodig! Via het AD.

Och man, wat was het moeilijk tijdens Lili en Howick om van de regels af te kunnen wijken en nieuwe afspraken te kunnen maken. 'Nee, we kunnen helaas niets doen,' was de strekking van het verhaal van de kabinetspartijen.

Madeleine van Toorenburg (CDA) wil nu ineens de boel veranderen! In plaats van een 'meewerkcriterium' waar men, paradoxaal genoeg, alleen kans maakt op asiel als er wordt meegewerkt aan uitzetting, wil Van Toorenburg nu 'een soort 'tegenwerkcriterium''. Dit zou dan in moeten houden dat uitzetting pas ter sprake komt als je actief tegenwerkt, dus zeg maar fraude pleegt of iets dergelijks. Met andere woorden, de poort mag wagenwijd open!

De vierhonderd zaken die net als Lili en Howick, buiten het kinderpardon vielen, worden opnieuw onderzocht. Van Toorenburg meent dat staatssecretaris Harbers (Asiel) desnoods in alle gevallen zijn speciale bevoegdheid moet gebruiken om ze alsnog asiel te verlenen.

Het opvallende hieraan is dat dit juist van het CDA komt, de partij bij uitstek die voet bij stuk hield. Van Toorenburg meent dat er sprake is van 'een veranderend inzicht', toevallig twee maanden voor de verkiezingen...

En ja, D66 sluit zich daar graag bij aan. Die hebben niet echt meer te etaleren idealen, weten dat ze de afgrond inzakken en met een leider zitten die nul charisma heeft én met de ravage van Pechtold is blijven zitten. Zij kunnen wel wat goedkope trucs, om zieltjes te winnen, gebruiken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties