Donald Trump reageert op eventuele handelsoorlog: ''De overwinning zal groot zijn. Het is makkelijk!''

Donald Trump reageert op eventuele handelsoorlog: ''De overwinning zal groot zijn. Het is makkelijk!''

Hoewel de rest van de wereld aangeeft dat een handelsoorlog een slechte zaak is en ook binnenlandse critici waarschuwen voor negatieve gevolgen, is Donald Trump niet bang voor een handelsoorlog. Het lijkt zelfs alsof die recht op een handelsoorlog afgaat, want hij zegt dat handelsoorlogen goed kunnen zijn. Sterker nog, niet alleen goed, maar ook makkelijk te winnen door de Verenigde Staten.

,,Als een land (VS) vele miljarden dollars verliest in handel met vrijwel elk land waarmee het zaken doet, dan zijn handelsoorlogen goed en gemakkelijk te winnen. Bijvoorbeeld, als we 100 miljard dollar verliezen met een bepaald land en zij ons uittesten, handel niet meer, de overwinning zal groot zijn. Het is makkelijk!'', aldus de tweet van Trump.

Bij Donald Trump weet je het maar nooit, want elke dag kan hij een andere pose aannemen. Of het nu gaat om de wapenwet, handelsoorlogen, de VN, Rusland en ga maar door. Door deze onvoorspelbaarheid heeft Trump veel voor elkaar gekregen. Hij leidt mensen af en zorgt dan dat zijn beleidsvoorstellen worden aangenomen en worden uitgevoerd.

Ook Nederland heeft al gereageerd op aangekondigde importheffingen op staal:

Ook Nederland heeft weinig begrip voor de aangekondigde importheffingen. De onderbouwing, door te wijzen op de nationale veiligheid, is niet steekhoudend, laat minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) weten.

Als belangrijke handelspartner en NAVO-bondgenoot van de Verenigde Staten, heeft Nederland met zijn staal geen negatief effect op de nationale veiligheid van de VS, stelt Kaag.

Trump lijkt geen idee te hebben wat de economische effecten zijn op de langere termijn van protectionisme en importheffingen.

https://www.youtube.com/watch?v=7njIlZ2xYq0

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties