Door ongeloofwaardige VVD en CDA daalt het respect voor de rechtstaat: niemand wil boerkaverbod handhaven

Door ongeloofwaardige VVD en CDA daalt het respect voor de rechtstaat: niemand wil boerkaverbod handhaven

Het boerkaverbod is nu al omstreden: vrijwel niemand gelooft in de handhaving van deze wet. In de Tweede Kamer pruttelen CDA en VVD als een trage snelkookpan dat het 'toch echt moet' -ze eisen dat ziekenhuizen het verbod handhaven. Maar dat doen ziekenhuizen toch niet. Zoveel is de rechtstaat dus waard in Nederland!

Met meer dan 40.000 wetsartikelen is het niet meer dan logisch dat de handhaving van al die wetten grandioos faalt en daar komt nu ook nog eens openbare dissidentie van tal van organisaties en instellingen bij. De verantwoordelijken voor het verlies van respect voor de rechtstaat ligt toevallig bij eerdergenoemde partijen.

In alle wanhoop vragen deze nu aan OV-bedrijven en andere semi-overheidsinstellingen om "het verbod te handhaven". Dat is sowieso vreemd want de politie handhaaft doorgaans de wet, niet de burger en ook niet een buschauffeur. Die heeft écht wel wat beters te doen dan wetgeving over kledingvoorschriften te handhaven.

En dus weigeren tal van organisaties om mee te helpen bij de handhaving. Verantwoordelijk hiervoor zijn de politieke partijen die op dit moment het hardst roepen "dat de wet moet worden gehandhaafd": VVD en CDA.

Deze twee kartelpartijen hebben jarenlang het vertrouwen en het respect voor de rechtspraak ondermijnt door een veelvoud aan wetten te implementeren die niet deugen. Om maar te zwijgen van de 'metafysische rechtspraak' zoals in de zaak-Wilders. Dus ja, wie staan er nu in hun hemd? De boerkadragers niet, maar VVD en CDA wel.

Knap werk geleverd hoor!

Lees meer over:
CDA VVD Politie boerkaverbod

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer