Duitsers zijn nog steeds op zoek naar terrorist Berlijn. Wat een ongelooflijke onmacht!

Geen categoriedec 21 2016, 9:30
Het is te bizar voor woorden: een knettergekke terrorist rijdt in op een menigte gezellig een kerstmarkt bezoeken maar slaagt er op de één of andere manier in om te ontsnappen. Vervolgens blijft hij sowieso al meer dan 24 uur op vrije voeten.
Je zou denken dat dit alleen in Nederland zou kunnen, maar niets is minder waar. Ook onze oosterburen blijken namelijk volstrekt incompetent te zijn wat terrorismebestrijding betreft:

De Duitse politie is onder hoogspanning op zoek naar de dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn waardoor maandagavond twaalf mensen omkwamen. De speurders hebben naar eigen zeggen zo'n vijfhonderd aanwijzingen en sporen die naar de dader of daders zouden kunnen leiden.

Dat is heel sympathiek verwoord door onze vrienden van het AD, maar waar het feitelijk op neerkomt is, natuurlijk, dat de dader nog steeds niet gepakt is. En dat is nog niet eens het ergste: volgenss de autoriteiten is het namelijk best mogelijk dat er meerdere moslimextremisten (want daar gaat het vrijwel zeker) betrokken waren bij de massamoord. Als dat zo is is er dus een hele terreurcel voortvluchtig.
Volgens ingewijden bij de Duitse politie verwachten ze daar dat er vandaag meer arrestaties verricht worden. Dat is een leuke 'verwachting,' maar helaas heeft niemand daar iets aan tot de daders daadwerkelijk ingerekend zijn. Zolang ze op vrije voeten zijn kunnen ze immers nóg een aanslag plegen. Omdat ze er al één uitgevoerd hebben valt er voor hen niets meer te verliezen; ze zijn toch al het haasje. Of je nou 12 mensen of 20 mensen vermoordt, in beide gevallen ga je voor de rest van je leven de gevangenis in als je gepakt wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten