Ebru Umar overlegt met Rutte over beveiliging vanwege bedreigingen NederTurken

Geen categoriemei 03 2016, 8:00
Het is dieptriest, maar als Ebru Umar ooit nog terugkomt in Nederland heeft ze vrijwel zeker beveiliging nodig.
De reden: NederTurkse rotjongens (en -mannen) die haar bedreigen. Aangezien haar appartement onlangs al overhoop werd gehaald weet iedereen dat deze fascisten buitengewoon serieus zijn en geweld niet schuwen om critici van hun glorieuze leider, president Erdogan, het zwijgen op te leggen.
En dus krijg je dit soort nieuwsberichten:

Ebru Umar spreekt met premier Mark Rutte over de mogelijke noodzaak van beveiliging. De columniste werd op 23 april gearresteerd in Turkije vanwege haar tweets over president Recep Tayyip Erdogan en vreest voor haar veiligheid bij terugkeer in Nederland. De Nederlandse staat heeft een politieliaison afgevaardigd om samen met de columniste een risicoprofiel op te stellen, vertelt Umar in gesprek met NRC.

Zoals ze zelf ook toegeeft staat haar hele leven op zijn kop:

"Mijn leven in Nederland zoals ik het ken, is voorbij. Over wat er gebeurt als ik in mijn wijk of Amsterdam over straat ga, durf ik niet eens na te denken."

Het goede nieuws? Ondanks dat ze dat natuurlijk zwaar klote vindt is ze niet van plan om de witte vlag te hijsen en zich over te geven aan de fascistische NederTurkjes die haar leven verzieken:

"Ja, ik voel mij opgejaagd wild, ik bén opgejaagd wild, nota bene in twee landen, en ik zie slechts één manier van handelen: de confrontatie."

Het is dieptriest dat het noodzakelijk is om haar te beveiligen omdat er een stel niet-geïntegreerde Turken met fascistische neigingen rondlopen in ons land, maar het is goed om te zien dat Ebru ondanks alles fier rechtop blijft staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten