Ebru Umar pakt acteur Waldemar Torenstra aan: nee, Thierry Baudet verdient dit absoluut niet

Geen categoriesep 12 2017, 11:00
Kan Waldemar zich niet gewoon bezighouden met acteren in plaats van met de politiek?
In haar nieuwste column voor Metro pakt Ebru Umar de acteur Waldemar Torenstra aan. Die zei het onlangs helemaal niet zo erg te vinden dat het huis van Thierry Baudet beklad was door extreemlinkse activisten. Welnee, zei hij, dat soort dingen horen er nu eenmaal bij. "Het is vervelend en kost geld maar het is niet vreemd dat het gebeurt," aldus deze linkse theaterman.
Ebru heeft daar, terecht, helemaal niets mee:

„Het kost geld.” Het kost geld? Het kost geld! De prioriteit van de blonde acteur die zonder script geen andere tekst heeft dan ‘het kost geld’ is duidelijk geld. Zijn soort mensen is te dom om zelfs maar te beseffen dat ze geleid worden door de banale behoefte geld. Ik gun hem een bekladde voordeur, maar ik wens hem toe dat hij nooit maar dan ook nooit hoeft mee te maken wat Thierry Baudet heeft meegemaakt en dagelijks meemaakt. Dat hij nooit thuiskomt en ziet dat zijn safe space is aangerand. Dat hij zelf is aangerand - zijn kinderen zijn aangerand. Als zijn soort mensen zoiets overkomt, zal ik nooit zeggen dat het „vervelend” is of „geld kost”.

Je begint langzamerhand bijna te denken dat het weleens goed zou zijn voor het werkelijkheidsbesef van links als publieke leiders een keer thuiskomen en vervolgens zien dat hun huis flink onder handen is genomen door boze réchtse activisten. Misschien dat dit soort volk dan wél beseft dat dit wangedrag compleet onacceptabel is.
Het ergste van dit alles is misschien nog wel dat Thierry gewoon een heel nette, lieve man is die dit soort dingen sowieso niet verdient. Sterker nog, Ebru legt uit dat toen háár iets dergelijks was overkomen het Thierry was die haar hielp, meeging naar haar huis, haar hielp opruimen, en er zelfs voor zorgde dat er iemand bij was om haar te beschermen als de vandalen terug zouden komen:

Coen heet hij. De vriendelijke man met wie Thierry Baudet me ophaalt in Amsterdam Zuid. Het is half mei, 2016 en ik logeer bij een vriendin. We gaan naar mijn huis in Amsterdam waar ik sinds mijn vertrek op 17 april niet meer geweest ben. Ik leef uit een koffer. „We gaan samen halen wat je nodig hebt”, zei Thierry meteen. Hij regelde vervoer (een Audi A5) en bescherming: Coen.

...

Ik zoek spullen bij elkaar, Coen pakt alles uit mijn handen. Thierry zegt dat we net zo lang kunnen blijven als ik wil. Het is lief, zo lief allemaal. Ik ben labiel maar geloof niet dat ik gehuild heb. Dit was mijn huis. Dit is mijn huis. En deze twee mannen helpen mij hier zijn: wat is er in hemelsnaam gebeurd in Nederland?

Juist daarom is het ongelooflijk dat zo'n idiote "blauwogige acteur die geeneens accentloos Nederlands kan spreken en wiens claim to fame een huwelijk met Sophie Hildebrand is," vervolgens roept dat allemaal helemaal niet erg is, dat Baudet dit eigenlijk had moeten verwachten, en dat het misschien een paar euro kost, maar dat dat dan ook alles is.
Links: het is niet alleen respectloos en fascistisch, maar ook nog eens knetter-asociaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten