Ein-de-lijk: Kathleen Ferrier komt niet terug

Geen categoriemei 22 2012, 10:15
Kathleen Ferrier wil niet meer op de kandidatenlijst staan voor het CDA. Ze kiest eieren voor haar geld. Die zien we nooit meer te-rug!
Wat een nieuws om de dag mee te beginnen: Kathleen Ferrier zei gisteren bij Knevel & Van den Brink dat ze niet terugkeert in de Tweede Kamer na de verkiezingen van 12 september. We kennen Ferrier van haar dissidentengedrag in de CDA-fractie als het ging om samenwerking met de PVV. Oh, wat vond ze het allemaal verschrikkelijk. En wat nam ze het op voor zielige asielzoekers als de Angolese Mauro. De heldin. Uiteindelijk heeft ze nooit het lef gehad afwijkend te stemmen van de CDA-fractie. Blaffende honden bijten niet.
Mede door toedoen van Ferrier is het CDA verder in de peilingen gezakt. Door haar linkse rebellie raakte de CDA-fractie gespleten, de partij verscheurd. Samen met het bemoeizieke gedrag van de CDA-mastodonten levert dat het beeld op van een partij die niet weet waar ze voor staat. Gerommel, onduidelijk, daar houdt de kiezer niet van. Ferrier kan wel denken dat zíj degene is die nu de beslissing neemt niet terug te keren in de Tweede Kamer, maar als ze wél had gewild, was ze vast niet hoog op de lijst terecht gekomen. Met zo'n lastpak kun je een fractie niet goed runnen.

"Het was een ingewikkelde afweging," aldus Ferrier, die 10 jaar in de Tweede Kamer zat. "Je ziet dat er grote uitdagingen zijn voor ons land, ook voor mijn partij die de weg naar het radicale midden heeft teruggevonden. Maar uiteindelijk ben ik van mening dat je, als je tien jaar iets gedaan hebt, het tijd is om een stap opzij te doen en anderen een kans te geven."

Op 11 juni wordt bekend hoe de CDA-kandidatenlijst eruit komt te zien. Er zullen weinig verrassende namen op staan (daar is weinig plek voor als we naar de peilingen kijken). Sybrand Buma staat uiteraard op één, Mona Keijzer maakt een goede kans om op plaats twee te eindigen en van de rechtse houwdegens uit Limburg Ger Koopmans en Raymond Knops weten we ook al dat ze graag door willen. Dat kan nog weleens een zeer interessante lijst worden. Met die lijst kan het CDA flink concurreren met de VVD en de PVV.
Naast deze verrechtsting van de CDA-fractie is er nog iets anders gaande. Dankzij Buma als lijsttrekker, is het een reële mogelijkheid dat vice-premier Maxime Verhagen terugkeert als minister in een volgend kabinet, zo schrijft politiek commentator van De Telegraaf Paul Jansen vanochtend in zijn column. Buma blijft immers in de Kamer zijn fractie aanvoeren en Verhagen heeft gezegd deze zomer na te denken over zijn politieke toekomst. Een terugkeer van Verhagen is dus zeker niet uitgesloten. Wordt het CDA toch nog de weg gewezen door Verhagen, zoals ik eind maart (voor de val van het kabinet) schreef over zijn rol binnen de partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten