Emmen bindt molensteen om haar nek: leent Wildlands nog eens miljoenen DIE ZE NIET HEBBEN

Emmen bindt molensteen om haar nek: leent Wildlands nog eens miljoenen DIE ZE NIET HEBBEN

Het bestuur van de gemeente Emmen heeft zichzelf afgelopen week definitief verloren in het moeras van Zwartemeer! Ze zijn namelijk akkoord gegaan met het voorstel om miljoenenobligaties in Wildlands over te nemen van Rabobank, VWS en WMD. De laatste liet weten van de obligaties af te willen 'omdat de financiële risico's te groot zijn', maar het gemeentebestuur negeert alle sirene's.

Tja, als je ondanks alle alarmbellen toch akkoord gaat met het voorstel en de inwoners opzadelt met waardeloze miljoenenobligaties dan verdien je een flinke afstraffing bij de volgende verkiezingen.

De huidige partijen in de gemeenteraad hebben de pech dat de economische groei stagneert. Als komende tijd een recessie uitbreekt dan zit de gemeente definitief op zwart zaad en zijn de obligaties ineens een molensteen om de nek van de gemeente.

Maar dat doet er blijkbaar niet toe. Men kijkt vooruit, achteruit noch opzij in Emmen... Men is 'horende doof en ziende blind'! Marketingstrateeg Paul Moers duidt de situatie tegenover RTV Drenthe als volgt:

"Hier speelt emotie de overhand en niet de ratio."

Het is zo overduidelijk dat het bijna gênant is dat Moers dit tegen de krant moet uitspreken. Niet voor dhr. Moers, maar voor het bestuur van de stad! Maar de partijen in de gemeenteraad doet het 'helemaal niets'. Enkel de PVV en de SP stemden tegen het plan. Hulde voor deze partijen!

Dat het document waarin het voorstel werd behandeld de titel 'businesscase' droeg is grappig. Ware het niet dat de inwoners weer geld kwijt zijn. Het is dan ook geen 'businesscase', maar een 'crookcase'. En crooked is Wildlands zeker. Paul Moers:

"Ik vind het principieel onjuist dat een gemeente met dit soort bedragen gaat investeren in dit soort ondernemingen. Dat is een spel dat ze helemaal niet beheersen. Een spel ook dat ze helemaal niet moeten willen."

En inderdaad! Waar is het gemeentebestuur in Emmen mee bezig? We blijven met vragen achter en het rapport van KPMG over de financiële situatie wordt geheim gehouden! Hoogleraar economie, Maarten Allers (RUG), zegt het volgende tegenover RTLZ:

"Je moet vooraf bedenken: wat heb ik er voor over? En, als dat punt bereikt is, hoe stop ik dan? Want een dierentuin is leuk, maar zorg, onderwijs en onderhoud van de openbare ruimte ook. Gemeenten mogen doen wat ze willen, als ze het maar kunnen betalen"

En precies daar gaat het nu al fout... Terwijl de economie als een tierelier draait is de gemeente niet in staat om noodzakelijk onderhoud uit te voeren. In een Tweet laat de partij Wakker Emmen weten dat het 'niet anders kan omdat de kans bestaat dat de gemeente 'onder curatele' komt te staan'.

Maar nu stemt de partij ineens voor. Kansloos!

Onder curatele? Dat lijkt mij geen slecht idee gezien de wijze waarop de gemeenteraadsleden met hun verantwoordelijkheden omgaan. Ondertussen verloedert de infrastructuur van de stad en loopt de Boermarkeweg tijdens de spits vast. Tevens zit het onderwijs, de toekomst van Emmen (!), te wachten op extra geld. Maar de gemeenteraadsleden lijken vooral bezig met het verleden.

Ze storten nog even miljoenen in het 'Griekenland van Drenthe' en slopen ondertussen 'de mooiste huizen van vroeger'.

Zei iemand 'curatele'?

Lees meer over:
Emmen Wildlands

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties