Er blijft een hoop eten over bij de Olympische Spelen. Deze chefs doen daar iets geweldigs mee

Er blijft een hoop eten over bij de Olympische Spelen. Deze chefs doen daar iets geweldigs mee

De Olympische Spelen zijn behalve een sportfestijn dat zijn weerga niet kent ook een waar eetfestijn. En een heel spilzuchtig eetfestijn, want er blijft een hoop voedsel over.

Op de Olympische Spelen wordt niet alleen gesport: er wordt ook een hoop gegeten. Voor de atleten is het elke avond een waar banket wat voorbij komt. Dat heeft ook zo z'n keerzijde, want er blijft veel eten over. Als dat allemaal zou worden weggegooid, had je zo'n beetje de grootste voedselverspilling ter wereld in beeld gebracht.

Maar gelukkig hebben ze in Brazilië vooruitgedacht, en in het bijzonder de Italiaanse topkok Massimo Bottura die de maaltijden bereidt: alle overblijfsels worden gewoon omgetoverd tot nieuwe maaltijden.

57ac391d1800001701bca258

En Massimo deelt die uit in de favela's - de Braziliaanse sloppenwijken - iedere avond. Gratis!

Massimo's vrouw is dan ook erg trots op het werk dat haar man verricht:

"Dit zijn geen normale of gewone maaltijden. Massimo is erg goed in het maken van gerechten met overgebleven brood, dus allicht een pasta zoals passatelli gewmaakt met broodkruimels in een bakje met 'alles', of een toetjes geïnspireerd door 'brood is goud', een maaltijd die we serveren en gebaseerd is op melk."

Al dat eten maakt driegangenmaaltijden, en dat zorgt dat niet alleen de topatleten uit andere landen hun buikje vol kunnen eten, maar ook de plaatselijke arme bevolking. Dat is nog eens de ware Olympische gedachte!

Bedankt, Massimo!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer