Er blijft een hoop eten over bij de Olympische Spelen. Deze chefs doen daar iets geweldigs mee

Geen categorieaug 13 2016, 14:00
De Olympische Spelen zijn behalve een sportfestijn dat zijn weerga niet kent ook een waar eetfestijn. En een heel spilzuchtig eetfestijn, want er blijft een hoop voedsel over.
Op de Olympische Spelen wordt niet alleen gesport: er wordt ook een hoop gegeten. Voor de atleten is het elke avond een waar banket wat voorbij komt. Dat heeft ook zo z'n keerzijde, want er blijft veel eten over. Als dat allemaal zou worden weggegooid, had je zo'n beetje de grootste voedselverspilling ter wereld in beeld gebracht.
Maar gelukkig hebben ze in Brazilië vooruitgedacht, en in het bijzonder de Italiaanse topkok Massimo Bottura die de maaltijden bereidt: alle overblijfsels worden gewoon omgetoverd tot nieuwe maaltijden.
57ac391d1800001701bca258
En Massimo deelt die uit in de favela's - de Braziliaanse sloppenwijken - iedere avond. Gratis!
Massimo's vrouw is dan ook erg trots op het werk dat haar man verricht:

"Dit zijn geen normale of gewone maaltijden. Massimo is erg goed in het maken van gerechten met overgebleven brood, dus allicht een pasta zoals passatelli gewmaakt met broodkruimels in een bakje met 'alles', of een toetjes geïnspireerd door 'brood is goud', een maaltijd die we serveren en gebaseerd is op melk."

Al dat eten maakt driegangenmaaltijden, en dat zorgt dat niet alleen de topatleten uit andere landen hun buikje vol kunnen eten, maar ook de plaatselijke arme bevolking. Dat is nog eens de ware Olympische gedachte!
Bedankt, Massimo!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten