Erdogan-verheerlijkend DENK hult zich nog steeds in stilte over heksenjacht op Nederturkse Gülen-volgelingen

Geen categoriejul 24 2016, 17:00
Het is stil aan de overkant, het is stil aan de overkant...
De Nederturkse Turks-nationalisten van DENK lijken het nog steeds totaal niet interessant te vinden dat Nederturkse Gülen-aanhangers vervolgd en geïntimideerd worden, en zelfs met bruut geweld te maken krijgen. Het enige wat DENK daar tussen neus en lippen door over heeft gezegd is dit:
Screen Shot 2016-07-24 at 14.50.41
Die post is van al bijna een week geleden. Sindsdien is het alleen maar onrustiger geworden, maar dat interesseert de Erdogan-loyalisten Sylvana Simons, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk helemaal niets.
Stel je eens voor wat zij zouden doen als de situatie andersom was: als de couppoging wél gelukt was en AKP-loyalisten nu overal ontslagen werden en zelfs gevangen werden gezet. Denk je dat het dan ook zo stil zou blijven op de Facebook-pagina van DENK?
Op de één of andere manier denk ik van niet.
Tip voor de heren en dames van DENK: het gaat er niet om of je Gülen al dan niet steunt (ik vertrouw die man voor geen cent en maak dat al jaren duidelijk, ja ook al toen hij en Erdogan nog bondgenoten waren. Zo is hij deels verantwoordelijk voor de schandelijke wijze waarop Kemalisten uit het leger zijn gewerkt met Sovjet Unie-achtige rechtszaken vanwege nepcoups), maar om de mensenrechten. Democratie houdt niet alleen in dat je verkiezingen wint, maar ook dat je andersdenkenden respecteert en met rust laat.
Blijkbaar denkt DENK daar heel anders over. De partij zegt zich in te zetten voor 'Nederturken' en andere minderheden, maar in de praktijk blijkt dat ze zich alleen druk om allochtonen kunnen maken als die Erdogan steunen. Doen ze dat niet dan mogen ze wat DENK betreft vogelvrij worden verklaard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten