Erdogan: "Westen en voetbalscheidsrechters zaten achter de coup!"

Geen categorieaug 02 2016, 19:00
Nederland moet knettergek zijn om door te onderhandelen met deze man. Hij kan niet eens het basale respect opbrengen om je niet als oud vuil te gebruiken en als onderdeel van bizarre complottheorieën te zien.
Een nieuwe dag in Turkije, opnieuw mensen die hun baan verliezen. Ditmaal heeft sultan Recep Tayyip Erdogan in zijn oneindige wijsheid besloten dat ook 94 voetbalrechters schuldig waren aan een militaire staatsgreep. En dus werden ze prompt ontslagen.
https://twitter.com/AFP/status/760494999670784002
Dat zelfs scheidsrechters pardoes worden ontslagen vanwege een staatsgreep, geeft aan hoe erg Turkije afgegleden is richting de status van een bananenrepubliek. Dat is ook voelbaar voor wie in het land zelf is: dat leven in Turkije inmiddels geen zorgenloos pretje is, schreef mijn vriend en collega Michael van der Galiën - tevens eigenaar van deze website - eerder vandaag al op in een prachtige hartenkreet over de dictatuur-in-wording die Turkije onder Erdogan en de AKP geworden is.
Maar Erdogan gaat verder dan alleen het beschuldigen van voetbalarbiters: ook wij hebben het gedaan. Wij, in het westen. Medeschuldig aan de militaire staatsgreep die uitmondde in een definitieve afschaffing van het seculiere Turkije. Schuld van Europa en Amerika!

"De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschuldigt het Westen van steun aan de coupplegers en terroristen. De poging tot een staatsgreep op 15 juli was niet alleen in Turkije gepland, maar ook in het buitenland, zei Erdogan vandaag voor een gehoor van zakenmensen in Ankara.

De beschuldigingen van de Turkse president aan het adres van westerse landen zijn niet nieuw. Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld haalde Erdogan ook al uit. Hij nam het de regeringen van bondgenoten toen kwalijk dat ze geen solidariteit hebben getoond na de mislukte staatsgreep op 15 juli. Landen die zich meer zorgen maken over het lot van de verraders dan over de democratie in Turkije kunnen geen vrienden zijn, meende Erdogan."

Het moge duidelijk zijn dat deze door complottheorieën geplaagde man volstrekt de weg kwijt is, en dat wij - in Nederland - daar dus ook onze conclusies aan moeten verbinden. Allereerst door op te houden met die maar voortslepende EU-onderhandelingen. Turkije wil zich gewoonweg niet gedragen. Oké, dat kan, maar niet binnen de Europese Unie. Ga maar fijn buitenspelen. Daarnaast moet dat visumvrije reizen wat Ankara kennelijk zo hartstochtelijk verlangt gewoon de nek worden omgedraaid. Met zo'n land moet je geen open grenzen willen hebben; alle anti-democratische ellende mag namelijk lekker daar blijven!
Oh, en als u dat nog niet gedaan heeft: teken dan ook de petitie van de ChristenUnie die oproept eindelijk eens de hierboven beschreven actie te ondernemen jegens Turkije. De tijd van louter mooie woorden en zoete broodjes is voorbij. Erdogan begrijpt het alleen als we er hard tegenin gaan. Dat zullen we dus ook moeten gaan doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten