EU-megalomaan Juncker wil geldkraan naar Polen open houden ondanks continu gedreig

Geen categoriejan 10 2018, 11:00
"Ik ben niet in een militante bui."
De voorzitter van de Europese Commissie, en daarom misschien wel de machtigste man van Europa, Jean Claude Juncker, laat weten dat de geldkraan naar Polen niet dichtgedraaid wordt. Veel Westerse EU-landen willen dat dit wél gebeurt omdat dat land de rechterlijke macht onder politieke controle probeert te brengen. Dat zou in strijd zijn met de verdeling van de macht (trias politica).
Vorig jaar zei de Europese Commissie dat ze de hervormingen in Polen zou bestrijden via juridische wegen én dat de geldkraan dicht zou worden gedaan. Juncker komt daar nu dus op terug:

Ik ben niet in de stemming voor wilde bedreigingen,’ zegt Juncker dinsdag tegen de Duitse omroep ARD, voorafgaand aan en bijeenkomst met de nieuwe Poolse premier Mateusz Morawiecki in Brussel.

De arrogante van deze man is echt tenenkrommend. Zelfs als hij de strijd niet aangaat met een lidstaat komt hij over als een wannabe dictator. Ongelooflijk.
Hoe dan ook:

Liever heeft Juncker dat de EU en Polen ‘verstandige discussies met elkaar voeren, zonder over te gaan op dreigende gebaren.’ Volgens hem is het voor hem als commissievoorzitter niet handig om ‘dreigend in te grijpen’, en neemt hij liever een rol als ‘mediator’ op zich. ‘Ik ben niet in een militante bui,’ aldus Juncker.

Ach wat aardig van Juncker zeg. Je zou bijna denken dat hij de nationale soevereiniteit van lidstaten toch wel een beetje respecteert. Let wel, een beetje, he. Want uiteindelijk kan hij zich daar natuurlijk helemaal niet druk om maken en is hij alleen maar 'coulant' ten opzichte van Polen omdat hij denkt dat die strategie beter werkt.
Overigens blijft het opvallend dat de Europese Commissie steeds weer 'problemen' heeft met regeringen die conservatief zijn. Het bewijst maar weer dat het Grote Europese Project progressief (lees: socialistisch) tot op het bot is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten