Steve Bannon eruit gewerkt bij Breitbart.com

Steve Bannon eruit gewerkt bij Breitbart.com

De investeerder achter de website, Rebekah Mercer, heeft Bannon eruit gezet.

Het is game over voor Steve Bannon. De man die Breitbart.com een paar jaar lang leidde -- na de dood van de oprichter Andrew Breitbart -- is eruit gezet onder druk van Rebekah Mercer, de miljardair die de site sponsort.

De reden dat Bannons positie onhoudbaar was geworden moge duidelijk zijn: als chief strategist van president Trump had Bannon op ongelooflijke wijze gelekt naar auteur Michael Wolff. Die schreef vervolgens een tell all boek waarin Trump wordt weggezet als een demente gek, het Witte Huis als één grote chaos, en Bannon als het grote genie die Trump gemaakt heeft.

Oh ja, en om het nóg erger te maken vertelde Bannon Wolff ook dat Donald Trump Jr.'s ontmoeting met de Russen "verraderlijk" was en dat special investigator Robert Mueller Trumps zoon op nationale tv zou vernederen.

Bannon bekritiseerde Trump dus niet alleen, maar zijn kinderen ook. Een betere manier om een man tegen je in het harnas te jagen is er niet.

Trump ging al helemaal los op Twitter, waar hij liet weten dat Bannon niets te maken had met zijn verkiezingsoverwinning en dat hij hem zelfs maar nauwelijks kende (dat klopt overigens niet). Aangezien Trump een goede relatie heeft met de Mercer-familie -- die hem steunde tijdens de campagne en verschillende 'vrienden' aan zijn staf heeft toegevoegd -- begon het gespeculeer over Bannons toekomst bij Breitbart.com meteen. Bijna iedereen ging ervan uit dat Bannon uiteindelijk op zoek zou moeten gaan naar een nieuwe baan.

Dat blijkt dus te kloppen. Bannon kón niet langer aanblijven... en had tijdens zijn leiderschap ook nog eens zoveel vijanden gemaakt dat hele horden Amerikaanse conservatieven feest vieren nu het over en voorbij is voor hem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties