EU: vluchtelingen weigeren is 'egoïsme' en 'gebrek aan solidariteit'

Geen categoriejun 12 2018, 20:00
Aquarius, het schip van Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée, werd geweigerd door zowel Italië als Malta. Dit laat types als Frans Timmermans en Guy Verhofstadt natuurlijk huilen als geen ander! Lees het hele verhaal in Elsevier Weekblad.
'Egoïsme' en 'gebrek aan solidariteit' noemen ze het! Een schip met meer dan 600 vluchtelingen weigeren terwijl je de huidige opgevangen vluchtelingen niet eens aan kan is 'egoïsme' maar massaal deze kant uitkomen en verwachten dat Europa je gouden bergen gaat geven is dat blijkbaar niet. Spanje sprong dit keer bij om even goedkoop goed te scoren bij de juiste EU mannetjes en nam de vluchtelingen op. Dit gebeurt echter steeds minder en dat vinden ze niet zo leuk daar in Brussel!
Het probleem ligt hem natuurlijk in de Dublin-verordening. Hierin staat dat de vluchteling moet worden opgevangen in het land waar hij als eerst aankomt. Flink zuur voor Griekenland en Italië die met zo'n regel flink de klos zijn. Er is dan ook steeds minder sympathie voor de regeling en steeds meer verzet.
Frans Timmermans denkt dat hekken en muren bouwen de vluchtelingenstroom niet tegen gaat houden, maar ondanks zijn achternaam is hij helaas geen bouwvakker en dus geen expert op het gebied van hekken en muren. Timmerfrans wil natuurlijk keihard deugen en iedere vluchteling opleiden tot hersenchirurg maar de rest van Europa voelt daar steeds minder voor.
Verhofstadt wil graag Europese centra in Afrikaanse landen om ze daar te registreren en te helpen. Denemarken wil ze concentreren op een onaantrekkelijke plek in Europa en Frans Timmermans wil graag een oplossing voor waarom de mensen vluchten, want daar zijn wij ook verantwoordelijk voor of zo... Sebastian Kurz, premier van Oostenrijk, hoopt op een revolutie rondom migratieproblematiek maar dat is vast niet het soort revolutie waar ons Fransje zo op hoopt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten