Ex-Kamerlid Hachchi krijgt onbetaald folderbaantje bij Clinton en gaat lekker wachtgeld graaien

Ex-Kamerlid Hachchi krijgt onbetaald folderbaantje bij Clinton en gaat lekker wachtgeld graaien

De D66-politica gaat op kosten van de belastingbetaler aan de slag voor Clinton.

Eindelijk is er duidelijkheid over de bezigheden van Wassila Hachchi. Ze gaat onbetaald foldertjes uitdelen voor Hillary Clinton, en krijgt wachtgeld van de belastingbetaler. Het D66-Kamerlid vertrok vorige maand plotseling uit de Nederlandse politiek, om haar geluk te beproeven in Amerika. Hier zou ze aan de slag gaan bij de presidentscampagne van Hillary Clinton, zo meldde ze in een bizarre afscheidsbrief.

Direct rees de vraag of Hachchi een betaalde baan zou krijgen bij Clinton – dat zou namelijk een unicum zijn voor een niet-Amerikaan zonder noemenswaardige ervaring met het voeren van campagnes. En, nog belangrijker: zou Hachchi aanspraak maken op wachtgeld? Al snel liet de opgestapte politica weten dat ze géén wachtgeld zou gaan ontvangen. Toch bleven de twijfels, zeker toen bekend werd dat Hachchi's baan bij de Clintoncampagne nauwelijks iets voorstelde.

En die twijfels worden nu bevestigd: Hachchi gaat geen cent betaald krijgen van Clinton. In plaats daarvan deelt ze als vrijwilliger foldertjes uit en gaat ze langs de deuren om kiezers over te halen – en dat terwijl ze 6800 euro wachtgeld per maand blijft ontvangen. Een behoorlijk salaris voor een betekenisloos vrijwilligersbaantje, en de belastingbetaler mag ervoor opdraaien.

Pas over drie maanden heeft Hachchi sollicitatieplicht, dus voorlopig kan ze nog lekker genieten in de Verenigde Staten. Het spreekt vanzelf dat het nieuws een grote klap is voor D66, met name voor partijleider Pechtold. Het is bekend dat hij not amused was met Hachchi's plotselinge vertrek, en het feit dat ze tóch wachtgeld gaat graaien, maakt het alleen nog maar gênanter voor de partij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties