Federer-fan ontwaakt na 11 jaar uit coma. Zijn eerste vraag: "Hoe doet Federer het?"

Geen categoriesep 22 2015, 20:00
Nou, dat kunnen we je wel vertellen.
In december 2004 ging Jesus Aparicio op pad met zijn vrienden om zijn 18e verjaardag te vieren. Eindelijk was hij dan volwassen: hij kon nu écht beginnen met leven.
En ja, daar had hij bijzonder veel zin in. Jesus was namelijk een grote fan van Roger Federer, de toen nog jonge Zwitser die zojuist zijn vierde Grand Slam had gewonnen. Jesus was bezig om geld te sparen zodat hij in 2005 naar Wimbledon kon gaan; hij ging ervan uit dat Federer daar ontzettend goed zou presteren en het toernooi mogelijk zelfs zou winnen. Dat met eigen ogen zien zou een droom zijn die uitkwam.
Helaas liep het net even wat anders. In plaats van een fantastische studietijd tegemoet te gaan, gevolgd door een schitterende carrière, en natuurlijk een bezoek aan een Grand Slam finale waarin zijn idool Roger Federer zijn tegenstander van de mat sloeg, verdween de jongeman elf jaar lang van de aardbol. Niet letterlijk, maar wel figuurlijk.
De auto waar hij in zat raakte namelijk van de weg. Het gevolg was een harde botsing. Hoewel Jesus' vrienden er zonder een schrammetje vanaf kwamen gold dat niet voor hem. De 18-jarige werd namelijk hard geraakt en raakte meteen in een coma.
Jarenlang hoopte zijn familie dat hij bij zou komen, maar er veranderde niets. Hij bleef maar stil liggen. Geen geopende ogen, geen woord.
Dat veranderde vorige maand. Na elf jaar lang in coma te hebben gelegen ontwaakte Jesus namelijk plotseling. Op 27 augustus (vorige maand dus) kwam hij bij, opende hij zijn ogen, en belde hij zijn moeder. Die kon haar oren natuurlijk niet geloven: eindelijk was haar zoon ontwaakt. En dat was niet alles: zijn hersenen werkten prima. Hij kon zich het auto-ongeluk nog heugen, wist wie hij was, en wist wie zijn moeder was.
Maar dat was niet alles. Jesus dacht namelijk ook opeens aan zijn grote held. "Hoe gaat het met Roger Federer?" vroeg hij zijn moeder.
Ongelooflijk genoeg antwoordde die dat het heel goed ging met de Zwitser. Hij was, legde ze uit, nu een levende legende. Jesus:
"Ik dacht dat hij met pensioen was gegaan. Toen ik hoorde dat hij nog steeds speelt, 34 jaar oud is, en tweede staat op de wereldranglijst staat dacht ik dat ze een grap met me uithaalden. Toen ze me vertelden dat hij nu 17 Grand Slams heeft gewonnen wierp ik mijn hoofd in mijn handen."
Jesus - die zonder twijfel Federers grootste fan ter wereld is - was vervolgens in staat om de finale van de US Open (één van de vier Grand Slams) te kijken. In die finale nam Federer het op tegen Djokovic. Hoewel de laatste won kon Jesus zijn geluk niet op: zijn grote held Federer was nog altijd actief en speelde geweldig.
Zijn toekomstplannen? Jesus wil snel herstellen zodat hij binnenkort dan eindelijk naar een wedstrijd van Federer kan. "Hopelijk zijn 18e Grand Slam overwinning."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten