Viktor Orban: massa-immigratie uit Midden-Oosten "bedreigt de gehele Europese Unie"

Geen categoriesep 22 2015, 19:00
De Hongaarse premier wil dat er iets gebeurt om te instroom van vluchtelingen uit het Midden-Oosten te beperken.
Viktor Orban, de veelbesproken premier van Hongarije, heeft de maatregelen die hij al eerder nam om de instroom van immigranten te beperken verder uitgebreid. Dat bericht Elsevier:
Hoe zien de nieuwe maatregelen eruit? Ten eerste heeft Hongarije een wetsvoorstel aangenomen om militairen extra bevoegdheden te geven om te voorkomen dat migranten de grens doorbreken. In het Hongaarse parlement stemden 151 leden voor het voorstel en slechts 12 leden tegen het voorstel.
Dit betekent dat militairen onder meer in staat worden gesteld om rubberen kogels en traangas in te zetten tegen immigranten die de grensovergang willen doorbreken. Voor Europese maatstaven is dat een behoorlijk harde ingreep, maar Orban vindt het niet meer dan gerechtvaardigd:
"Ze bedreigen Hongarije en ze bedreigen de gehele Europese Unie. Ze kloppen niet alleen op de deuren, maar ze breken de deuren af en overspoelen ons."
Daarom zette Orban eerder al een hek en extra bewaking in bij de grens met Servië; dit om te voorkomen dat immigranten terug worden gestuurd via dat land. Vervolgens reisden veel vluchtelingen (of avonturiers) via Kroatië. Dat land wil ze ook niet hebben, en stuurt ze vervolgens weer terug... naar Hongarije. Orbans oplossing? Daar komt binnenkort ook een hek. Vluchtelingen en avonturiers die het land uitgezet zijn, zijn niet langer welkom.
Orban:
"De Hongaarse regering acteert op eigen houtje totdat de EU overeenstemming bereikt over hoe we het migrantenprobleem moeten oplossen. Europa is rijk maar zwak. Dat is de gevaarlijkste combinatie die er bestaat."
Ook zegt Orban dat hij Kroatië's mogelijke lidmaatschap van de Schengenzone gaat vetoën als het land vluchtelingen terug blijft sturen naar Hongarije.
De regeringsleiders van Europese staten komen morgen bijeen om te praten over de vluchtelingenproblematiek. Zij hopen een oplossing te vinden. Voorlopig blijven Oost-Europese landen als Hongarije echter dwarsliggen; zij hebben geen er geen enkele behoefte aan om vluchtelingen op te vangen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten