Emma: jongedame met Down Syndroom kan geen werk vinden. Dan vindt ze dé baan die geweldig bij haar past

Geen categoriesep 22 2015, 18:00
Dankzij haar moeder vond ze een baan waar ze niet alleen goed in is, maar ook nog van houdt.
De 21-jarige Emma heeft verschillende serieuze handicaps. Zo heeft ze het Syndroom van Down. Het moge duidelijk zijn dat dit haar mogelijkheden om actief mee te doen in de samenleving behoorlijk beperkt.
Deze combinatie zorgt ervoor dat Emma niet kan lezen of schrijven. Men heeft geprobeerd om haar deze vaardigheden bij te brengen, maar het lukt haar maar niet.
Emma's moeder, Jo Lynam, heeft wél een goede baan, maar maakt zich al lang ernstig zorgen over de toekomst van haar kleine meid. Net als ieder ander mens heeft Jo namelijk niet het eeuwige leven. Wat gebeurt er als zij overlijdt? Hoe kan Emma dan in vredesnaam voor zichzelf zorgen?
Lange tijd was het antwoord: "Dat kan ze niet. Nu niet, nooit niet."
Tót Emma's begeleiders en moeder ontdekten dat ze ongelooflijk veel plezier had in het versnipperen van documenten die om wat voor reden dan ook vernietigd moeten worden. Op een speciale school liet men haar dit werk doen, en ze was er werkelijk door geobsedeerd. Ze vond het geweldig om te zien hoe hele papieren in de machine verdwenen en er vervolgens in kleine snippertjes uitkwamen.
Toen bedacht Emma's moeder dat dit weleens nuttig kon blijken te zijn. Emma kan immers niet lezen of schrijven; als mensen haar vertrouwelijke documenten geven om te versnipperen is dat geen enkel probleem. Ze kan ze niet stiekem lezen en de informatie doorspelen aan derden.
Daarom schreef Jo verschillende bedrijven aan. Uiteindelijk was er één bedrijf dat er wel iets in zag en Emma uiteindelijk aannam.
Het gevolg? Emma is van grote waarde voor het bedrijf. Ze kunnen haar zonder problemen geheime documenten geven om te vernietigen, geen haan die er naar kraait. En Emma heeft ondertussen de mooiste tijd van haar leven, omdat ze het zo schitterend vindt om papieren te versnipperen. Een echte win-win situatie dus.
Hieronder de video of Emma, de fantastische moeder Jo die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat Emma op eigen benen kan staan als zij er niet meer is, en het bedrijf dat de jongedame uiteindelijk aannam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten