Filmpje! Verhofstadt-kloon Sophie in 't Veld (D66): 'EU verantwoordelijk voor dode migranten op zee!'

Geen categoriejan 28 2019, 15:00
In een filmpje uit de recente geschiedenis van D66 is te zien hoe Sophie in 't Veld haar grote baas Guy Verhofstadt kopieert en pleit voor het afbreken van 'Fortress Europe'. Volgens Sophie sterven er te veel migranten op de Middellandse Zee en dat is allemaal de schuld van de Europeanen. Ja, u hoort het goed: mensensmokkelaars, migranten en anderen treft geen blaam, zij zijn slechts 'slachtoffer' van 'Fort Europa'. Ze vergeleek de Middellandse Zee met de grensmuur van Donald Trump en waarschijnlijk poldert ze de Middellandse zee het liefst in om te voorkomen dat migranten verdrinken.
Het ergste is wel dat ze met een moraliserend vingertje zwaait, kijk u even mee?
Dit is hoe we D66 kennen en vergeet dit niet wanneer u gaat stemmen tijdens de Europese parlementsverkiezingen. De partij van Jetten heeft helemaal niets met grenzen. Op de beelden is te zien hoe ze niet alleen Verhofstadt nadoet in haar mimiek, maar ook haar taalgebruik lijkt uit een kopieermachine afkomstig. Rutte heeft daar ook wel een handje van om te spreken in termen van 'het bedrijfsleven pakket'. Lekker vaag, maar tegelijkertijd hartstikke accuraat. Wat er dan in die 'pakketten' zit, ja dat weet u alleen als u twintig uur de tijd neemt om de documenten te lezen.
Als het om migratie of asiel gaat dan weten we na het zien van de video hoe de vlag erbij hangt in Brussel. D66 wil het liefst 'Fort Europa' openbreken. Kapotmaken dus, die veiligheid. En om ons ervan te overtuigen waarom dat goed is wijst Sophie de Europeanen als verantwoordelijk aan voor drenkelingen in zee. Daarmee 'kopen we dan onze schulden af'. Ga toch weg, vrouw! Ze is in maart overigens de lijsttrekker van D66 en maakt deel uit van de ALDE-fractie, waar de VVD ook deel van uitmaakt.
Mocht u zich dus enige zorgen maken over het onderwerp migratie vergeet dan niet dat zowel de VVD als D66 in dezelfde Europese fractie zitten en dus een min of meer soortgelijke visie hanteren. Met een pretentieuze en passief-agressieve toon roepen ze op tot zelfdestructie in naam van de 'vrijheid en menselijkheid'. Maar als je al niet in staat bent de vraag te beantwoorden wie er nu eigenlijk verantwoordelijk is voor drenkelingen op zee (mensensmokkelaars en migranten zelf, red.) dan kun je ook niet van Sophie verwachten dat ze een reëel migratie- en asielbeleid kan ontwikkelen.
Maar met het vingertje wijzen en als een autocraat schreeuwen, dat kan ze dan weer wel. Brrrr, van dergelijke figuren lopen de rillingen over mijn rug.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten