Provinciale SGP-christenen in Brabant willen 'kappen met drugs', maar hoe dan?

Provinciale SGP-christenen in Brabant willen 'kappen met drugs', maar hoe dan?

Dat er in Brabant veel problemen zijn rondom de illegale drugsproductie dat weten we ondertussen wel. Zo werden afgelopen maanden talloze vondsten gedaan en ontdekte de politie vieze chemicaliën. In busjes gedumpt in woonwijken, maar ook in grote containers in de natuur. Behalve de schade aan het milieu heeft drugs natuurlijk ook impact op mensen. De provinciale SGP te Brabant is er klaar mee, zij willen 'kappen met drugs'.

De SGP impliceert op de website van het Reformatorisch Dagblad dat festivalbezoekers schuldig zijn aan de dumping van drugsafval in de natuur en de negatieve effecten daarvan. De christelijke partij wil de drugsproblematiek aanpakken en dat is fijn, want de negatieve effecten van illegale drugsproductie zien we overal. Maar hoe dan? Volgens SGP-Statenlid Dirk Vreugdenhil wil de partij zich hard maken voor 'slachtoffers van drugscriminaliteit' en zegt hij:

"Op het gebied van een weerbare samenleving is er echt nog een wereld te winnen. Mensen die vastgezogen zitten in de drugswereld, daar wil ik het voor doen."

Hartstikke mooi, maar hoe lost dit de negatieve effecten van drugsproductie op? Zoals de afvaldumpingen? Geen woord daarover natuurlijk. Terwijl de vraag naar xtc toeneemt staat de SGP dus in een spagaat. Ze willen mensen weerbaarder maken, maar tegelijkertijd het drugsbeleid niet herzien. Zo lang er wordt gedoogd en de vraag blijft toenemen, groeit de drugscriminaliteit in omvang mee, zo simpel is het. Verder zou het een probleem zijn dat 'mensen geld willen verdienen'.

Als dat laatste een argument is waarom iets moet worden bestreden dan blijft er weinig over. Dat mensen geld verdienen aan medicijnen (legale drugs, red) of andere economische activiteiten is blijkbaar geen probleem, maar geld verdienen aan 'het verbouwen van door God geschapen plantjes': groot probleem! Legaliseren dus die handel, want dat lost in ieder geval problemen als dumping in de natuur op. Verder vervallen daarmee taboe's, kan voorlichting effectiever worden ingezet, verdient de staat geld met belastingen en nog veel meer positieve effecten.

De SGP lost met haar Provinciale programma dus helemaal geen problemen op rondom de drugscriminaliteit. Ja, ze helpen individuen via Stichting Herstelling om los te komen van het wereldje, maar de vondsten van chemicaliën gaan gewoon door. Die zijn namelijk maar op één manier te stoppen, maar die ene oplossing is nu juist de oplossing die de SGP niet wenst. En dus blijft het bij symptoombestrijding.

Erg jammer natuurlijk, want het kan zoveel beter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties